fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Pénteken nyitja meg kapuit a 2019-es KASZ

Ifjú korába lépett a KASZ, immár a 16. acélos művészeti alkotótábort rendezzük Kecskeméten.

A KÉSZ Csoport művészeti mecenatúra programjának részét képező KASZ+ 2019 Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion alkotótábora a nyári vakáció legmelegebb napjaira esik. Az izzó vas ebben az időszakban képes a legszebb formaváltásokra, tudják ezt az elszánt művészek is, akik a három hét alatt bedolgozzák magukat a kecskeméti KÉSZ Ipari Park acélszerkezeti gyártóműhelyeibe, üzemeibe.

A tizenhatodik alkotótáborunkban az alábbi művészeket köszönthetjük:

Barabás Márton képzőművész
Barabás Zsófi festőművész
Majoros Gyula képzőművész, zenész
Dr. Balázs Péter képzőművész, tanszékvezető egyetemi docens
Rabóczky Judit Rita szobrászművész
Ecsedi Zsolt szobrászművész
Gwizdala Dáriusz szobrászművész
Verebics Ágnes festőművész
Fock Máté képzőművész

Az alkotók kedvezményezett helyzetben vannak, hiszen olyan nagyüzemi technikákat használhatnak, amelyeket a hétköznapokban nem tudnak elérni. A programozott CNC gépek (lézervágók, plazmatechnológia, megmunkáló központok…) segítségével elkészíthetik alkotásaik alkatrészeit. A hegesztő, lakatos, marós szakemberektől közvetlen szakmai segítséget kaphatnak, megismerkedhetnek a hegesztés különböző fajtáival, kipróbálhatják a nagyteljesítményű gépeket. Mérnökök, technológusok tanácsokkal szolgálnak a különböző acél anyagfajták helyes megválasztásában, a megmunkálási, műszaki lehetőségekben. Így széles palettán mozogva születhetnek a több száz kilogrammos, vagy éppen a műszerész minőségű kisméretű, érzékenyebb alkotások a kecskeméti alkotótelepen.

Hasonló cikkünk:  Petőfi Sándor egy boldog kecskeméti napjára emlékeztek
Hasonló cikkünk:  Napokon belül elszállíthatják a roncsautókat a 445-ös főút mellől

“Elvünk, hogy gazdaságosan használjuk fel az alapanyagokat, hulladék fémelemeket, egyéb anyagokat, ipari alkatrészeket is mind nagyobb mértékben építsünk be a művekbe, értelmezzük újjá azokat. Teret adunk azon alkotóknak is, akik a hatalmas gyártelep egyéb eszközeiben, folyamataiban látják meg a fantáziájuk alanyát” – olvasható a meghívóban.

A művészek figyelmébe ajánlott téma: EGYENSÚLYTALANSÁG.

„Világunkból egyre jobban hiányzik az összhang, az egyensúly, aminek fő okozói mi magunk vagyunk. Az egyensúlytalanság mindennapjaink része. Művészeinket idén arra kérjük, hogy mutassák be, hogy nekik mit jelent a kibillent világkép, az egyenlőtlenég, ők hogyan élik meg társadalmunk, környezetünk gyors átalakulását. 2019-es KASZ+ ezzel a témával szeretne egyfajta társadalmi felelősségvállalást vállalni, kicsit elgondolkodtatni az embereket és a művészeket egyaránt arról, hogy hova halad a világ.”

VASTAPS?!

Igen, a művészek egy összegző kiállításon szeretnék bemutatni az itt készült műveiket a közönségnek. Az alkotótábort záró kiállítást 2019. július 5-én, pénteken, 17.00-től nyitják meg az IQ Kecskemét Kft. mélygarázsában (Kecskemét, Izsáki út 8/D). Megtekinthető 2019. augusztus 9-ig, naponta 8.00 – 17.00 óra között, hétvégéken is.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...