fbpx

FRISS HÍREK

Ismét történelmi mélységben a forint árfolyama

- Advertisement -

Péntek délelőtt újabb történelmi negatív rekordot döntött a forint árfolyama az euróval szemben, egy euró kicsivel délelőtt 10 előtt 336,3 forintba került. Legutóbb kedden ért el újabb történelmi mélypontot a forint, akkor 336,1 forint volt egy euró, azóta viszont valamennyit erősödött a magyar pénz. Egy dollár 308,01 forintba került délelőtt.

A forint árfolyama egy ideje egyre esik, augusztus végén többször is volt annyira gyenge az euróval szemben, mint korábban soha. A feltörekvő országok devizái, így a forint is a világgazdasági bizonytalanságok, az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a brexit körüli események és hasonlók miatt esnek, ahogy a befektetők inkább biztonságosabb eszközökbe viszik a pénzüket.

Portfolio.hu megjegyzi, hogy a Magyar Nemzeti Bank nyilatkozatai sem igazán segítettek megállítani a forint esését: A héten a jegybank újra hangsúlyozta, hogy tartja a laza monetáris kondíciókat, vagyis nem tervez kamatot emelni az erről döntő monetáris tanács.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...