Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lezsák emberei fideszes logó nélkül indulnak Kiskunfélegyházán és Lakiteleken

- Advertisement -

Úgy tűnik, nem múlt el nyomtalanul az öt évvel ezelőtti kormánypárti belháború Kiskunfélegyházán, ahol a szavazók hiába keresik majd október 13-án a Fideszt, a jelenlegi polgármester, Csányi József inkább Lezsák Sándor külön bejáratú szervezetével, a Nemzeti Fórummal indul.

Öt évvel ezelőtt nagy meglepetést okozott a 30 ezres alföldi városban, hogy hogy Lezsák a körzet országgyűlési képviselőjeként nem Kapus Krisztián fideszes polgármester mögé állt be, hanem a saját szervezetével Csányit indította ellene. Kapus ugyanis 2010 után olyan tempóval végezte a politikai tisztogatásokat, hogy az már a helyi fideszeseket is elérte, ami miatt egyre többen hagyták ott a párt helyi szervezetét. Végül az önkormányzati választásokra Kiskunfélegyházán előállt az a helyzet, hogy a Fidesszel szövetséget kötő Nemzeti Fórum győzte le a helyi Fideszt. Később Lezsák Orbán Viktornak azzal magyarázta az incidenst, hogy nem a Fideszt akarta megverni, csak kármentést végzett – írja a 444.hu.

A félegyházi Fidesz azonban máig nem heverte ki a 2014-es gyomrost, legalábbis Csányi és a jelenlegi vezetést támogató jelöltek neve mellett most sincs ott a kormánypártok logója, hivatalosan csak a Nemzeti Fórum támogatja őket. Még Vakulya László helyi Fidesz-elnök sem fideszes színekben indul. Ettől függetlenül azért Csányi József polgármesterként nem ugrott el a Fidesz elől:

Ezek után még furább, hogy idén sem szerettek volna fideszes logóval indulni.

Fotó: Választás.hu

A helyzet a 2014-hez képest annyival egyszerűbb, hogy most a Fidesz nem indít ellenjelöltet. Közben látszólag az ellenzéki pártok is eltűntek a városból: a nemrég momentumossá vált Nagy Blanka például a Veled a Városunkért Egyesület színeiben indul képviselőként.

Lakiteleken is furcsa mozgolódások vannak

Lezsák Sándor országgyűlési választókörzetében Lakitelek az egyik legnagyobb kérdőjel a Fidesz számára. A korábbi fideszes vezetést kétszer verte meg a jelenlegi Zobokiné Kiss Anita vezette, helyiekből álló formáció az elmúlt években.

Most Lezsák Sándor egy civil ruhába öltöztetett „Otthonunkért, Lakitelekért!” nevű, vagy felkiáltású csapattal indult be a jelenlegi polgármester asszony ellen. Lezsák már jóval a hivatalos kampányidőszak előtt saját kérdőívvel is bombázta a helyieket. Erről itt írtunk.

 


Mi baja lehet a hetényi kormánypárti jelöltnek a Fidesz-Kdnp összefogással?

- Advertisement -
Exit mobile version