fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Duplájára nőtt a minisztériumi dolgozók száma

Tavaly decemberben még több mint tizenháromezer köz- és kormánytisztviselő dolgozott a legszűkebb értelembe vett kormányzatban, vagyis a ma létező 10 minisztériumban, valamint a két tárca nélküli miniszter alatt. A létszám a NER hatalomra kerülése után duplázódott meg: 2010 decemberében a tárcák elődjeinél még csak 6358-an dolgoztak, vagyis a növekedés 93 százalékos — írta meg a Népszava.

A lap emlékeztet: 2010-ben maga Orbán Viktor fogalmazott úgy, hogy

sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele.

A Népszava összesítése szerint 2010 óta mindössze egyetlen olyan minisztérium akad amely első ránézésre hatékonyabban, kisebb létszámmal dolgozik: az igazságügyi tárca, ahol a most nyilvánosságra hozott zárszámadási adatok szerint 517-en dolgoztak, ami 458 fővel alacsonyabb mint 2010-ben. Azonban 2010-ban a tárca neve Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) volt, az önkormányzati-közigazgatási terület is itt működött, vagyis valójában másfél minisztérium volt még 2010-ban, amelynek közigazgatási feladatait a hatalmasra hízott Miniszterelnökség szívta fel.

Hasonló cikkünk:  Völner Pál: ha kitálalna, meginogna néhány szék
Hasonló cikkünk:  Egy tompai étterem 7000 forint feletti rendelésnél egy kiló cukrot ad ajándékba

Minden más minisztérium csak dagadt az évek folyamán, ráadásul két új, a miniszterelnök személye körüli tárca is létrejött az utóbbi években, ez a miniszterelnöki kabinetiroda és a -kormányiroda, amelyek tavaly már 364 köztisztviselőnek adtak munkát, ám a jövő évi költségvetés szerint már 734-en sürgölődnek majd a kormányfő személye körül — teszi hozzá a lap.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...