fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Megalakult a Kecskeméti Közművelődési Kerekasztal

- Advertisement -

A Közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény kimondja, hogy a közművelődés helyi, lakossági képviselete érdekében településeként, fővárosi kerületeként legfeljebb hároméves időtartamra egy-egy Közművelődési Kerekasztal alakítható. Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzője október 10-én közleményben tette közzé, hogy ez év szeptemberében megalakult a Kecskeméti Közművelődési Kerekasztal, mely a K3 rövidítést kapta.

A Kecskeméti Közművelődési Kerekasztal elsődlegesen a lakossági igények megjelenítésének, a kulturális érdekérvényesítésnek és a közművelődési tevékenységek önkéntes összehangolásának rendszeres és folyamatos helyi fóruma. A 13 alapító egyesület a következő: Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület, Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör, Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre, Kecskemét Széchenyi-városi Közösségépítő Egyesület, Kecskeméti Zenészegylet, Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Szervezete, Magyar-Dán Kulturális Egyesület, Novum Kamarazenekar Egyesület, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Pedagógia Sub Róza Egyesület, Széchenyivárosért Egyesület – írják közleményükben.

Hasonló cikkünk:  Teszteltük Kecskemét első P+R parkolóját és a hozzá tartozó ingyenes buszjáratot

A (Közművelődési Kerekasztal) K3 feladata szerint véleményt nyilváníthat és javaslatot tehet a település közművelődési tevékenységével kapcsolatos valamennyi kérdésben. Az önkormányzat által közművelődési célra biztosított pénzügyi támogatás felhasználását és a vagyoni eszközök célszerű használatát vonatkozó döntések, illetve az éves önkormányzati költségvetési tervezet és a zárszámadás alapján figyelemmel kíséri, véleményezi, elősegíti a különböző közművelődési szervezetek együttműködését. Ülései nyilvánosak, működési feltételeit tagjai biztosítják.

A Közművelődési Kerekasztalnak ezek után tagja lehet minden, jogi személyiséggel rendelkező, helyben működő közművelődési civil szervezet, valamint a helyi közművelődést támogató gazdasági vállalkozás képviselője. Ha valamely szervezet csatlakozni és feladatott vállalni szeretne a K3 közösségében, akkor ez irányú szándékát szíveskedjen jelezni a TIT címén (Kecskemét, Rákóczi út 2.), titbkkm@gmail.com, vagy munkaidőben telefonon a 76-505-688- számon, Szabics István K3 ügyvivőnek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...