fbpx

FRISS HÍREK

Megalakult a Kecskeméti Közművelődési Kerekasztal

- Advertisement -

A Közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény kimondja, hogy a közművelődés helyi, lakossági képviselete érdekében településeként, fővárosi kerületeként legfeljebb hároméves időtartamra egy-egy Közművelődési Kerekasztal alakítható. Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzője október 10-én közleményben tette közzé, hogy ez év szeptemberében megalakult a Kecskeméti Közművelődési Kerekasztal, mely a K3 rövidítést kapta.

A Kecskeméti Közművelődési Kerekasztal elsődlegesen a lakossági igények megjelenítésének, a kulturális érdekérvényesítésnek és a közművelődési tevékenységek önkéntes összehangolásának rendszeres és folyamatos helyi fóruma. A 13 alapító egyesület a következő: Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület, Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör, Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre, Kecskemét Széchenyi-városi Közösségépítő Egyesület, Kecskeméti Zenészegylet, Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Szervezete, Magyar-Dán Kulturális Egyesület, Novum Kamarazenekar Egyesület, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Pedagógia Sub Róza Egyesület, Széchenyivárosért Egyesület – írják közleményükben.

Hasonló cikkünk:  Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség a főtéren történt verekedés kapcsán

A (Közművelődési Kerekasztal) K3 feladata szerint véleményt nyilváníthat és javaslatot tehet a település közművelődési tevékenységével kapcsolatos valamennyi kérdésben. Az önkormányzat által közművelődési célra biztosított pénzügyi támogatás felhasználását és a vagyoni eszközök célszerű használatát vonatkozó döntések, illetve az éves önkormányzati költségvetési tervezet és a zárszámadás alapján figyelemmel kíséri, véleményezi, elősegíti a különböző közművelődési szervezetek együttműködését. Ülései nyilvánosak, működési feltételeit tagjai biztosítják.

A Közművelődési Kerekasztalnak ezek után tagja lehet minden, jogi személyiséggel rendelkező, helyben működő közművelődési civil szervezet, valamint a helyi közművelődést támogató gazdasági vállalkozás képviselője. Ha valamely szervezet csatlakozni és feladatott vállalni szeretne a K3 közösségében, akkor ez irányú szándékát szíveskedjen jelezni a TIT címén (Kecskemét, Rákóczi út 2.), titbkkm@gmail.com, vagy munkaidőben telefonon a 76-505-688- számon, Szabics István K3 ügyvivőnek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...