fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Nyomasztóan nagy a kórházak adóssága

- Advertisement -

„Miközben az államháztartás húsz éve nem látott alacsony hiányt produkál, addig a költségvetési intézmények adóssága újra átlépte a 70 milliárd forintot szeptemberben” – írja a Népszava.

A lap azt írja, hatalmas mértékben csökkent az államháztartás hiánya egy hónap alatt 510 milliárdról 303,6 milliárd forintra, és ennek oka az, hogy szeptemberben 464 milliárd forintot küldött Brüsszel uniós támogatás formájában. „… így idén akár hiány nélkül is zárhatna a büdzsé, ám a kormány nagy valószínűséggel az év végén jelentős pénzszórásra készül” – teszik hozzá.

Nem enyhül viszont a költségvetési intézmények adósságterhe sem, így főként a kórházaké, amely az államkincstári adatokból kihámozható összesen 70 milliárdos deficitből 58 milliárd forintot tesz ki. A Honvédkórház egy hónap alatt egymilliárddal növelte adósságát, 4,6 milliárdnál tart, szorosan a nyomában a Péterfi Sándor utcai kórház, amely a négymilliárdos álomhatárt közelíti. (Népszava)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...