Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hideg iskola fogadta ma a zrínyis diákokat

- Advertisement -

Az őszi szünetről visszatérő zrínyis iskolásokat hűvös termek fogadták ma reggel az iskolában. A szünetre ugyanis kikapcsolták a fűtést. A falak így hidegek lettek, és így is maradtak a reggeli iskolakezdésre.

Több szülő is megerősítette nekünk az információt. Volt, akinek most gyógyult meg megfázásból a gyereke, és hideg teremben kellett kezdenie ma a tanulást. Más szülő pedig azt mondta a KecsUP-nak, hogy majd most biztos

„mi leszünk megint a hisztis szülők”.

A tankerületi központnál az igazgatót nem értük el, mert vidéken van. A titkárságon viszont nem tudtak arról, hogy nincs fűtés az iskolában. Délutánra ígértek tájékoztatást.

Közben a belváros önkormányzati képviselője, Király József ( Szövetség ) elment az iskolába, hogy megtudja, mi történt. Hírportálunknak úgy nyilatkozott, hogy a probléma az volt, hogy nem lett idejében elindítva újra a fűtés, ezért mikor a gyerekek megérkeztek, még valóban nem volt meleg az iskolában. Mikor ott volt, addigra már melegedni kezdtek a radiátorok, de azt mondta, hogy kell pár óra, amíg érezhetően melegedni kezd a levegő is, hiszen a falak még hűvösek.

Cikkünk írásakor úgy tudjuk, hogy van osztály, ahol olyan hűvös van, hogy kabátban írják az elsősök az új betűket. Információnk szerint azt kérték a pedagógusoktól, hogy mozgassák az órán a gyerekeket, hogy ne dermedjenek le.

Király József elmondta azt is, hogy a szünetben átviszgálták az elektromos rendszert, és ahol kellett, a hibákat is javították. Valamit úgy nyilatkozott a képviselő, hogy a tankerület a saját költségéből fedezné a homlokzati felújítást. Azonban a teljes elektromos és gépészeti felújítás továbbra is kérdőjel.

A Zrínyi iskolában nem ez az egyetlen probléma. Korábban cikkek sorozatát írtuk az omló vakolatról és a szülők felháborodásáról. Itt találja ezeket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version