fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Jótékonysági futballmérkőzés ígéretével csaltak

- Advertisement -

A három férfi 21 személynek mintegy 800 millió forint kárt okozott.

A vád szerint a román állampolgár férfi magyar vállalkozó társával 2004. és 2009. között 21 személyt ejtett tévedésbe azzal, hogy vállalkozásuk keretében jótékonysági futballmérkőzést szerveznek, melynek bevételéből 30-50%-os kamatot ígértek. 2007. évtől jogász végzettségű társuk segítette a két férfit az újabb kölcsönök felvételében. A három férfi 21 személynek mintegy 800 millió forint kárt okozott.

A Kecskeméti Törvényszék a több, mint 7 évig tartó bizonyítási eljárás után a vádlottak bűnösségét részben találta megállapíthatónak, két terhelttel szemben 5-5 év letöltendő szabadságvesztést szabott ki, a harmadik társukat pedig megrovásban részesítette. A szabadságvesztésre ítélt vádlottakat határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá vagyonelkobzásra és a polgári jogi igény megfizetésére kötelezte őket.

Hasonló cikkünk:  Még javában tart a tél, de már kevesebb helyen korcsolyázhatunk Kecskeméten

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindhárom vádlott bűnösségének a vád szerinti cselekményekben való megállapítása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezéssel élt, melyet a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének megállapíthatóságát mellőzve, fenntartott. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...