fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Kevés a bér, idén 6000 dolgozó cserélődhet le a postán

- Advertisement -

A Postás Szakszerevezet elnöke, Tóth Zsuzsanna szerint az idei első kilenc hónapban 20 százalék feletti volt a fluktuáció a Magyar Postánál – írta meg a HRportál. Hasonló volt egyébként a fluktuáció az előző évben is, vagyis javulás nincs. Ez azt jelenti, hogy a 28 500 főt foglalkoztató állami cégnél 2019-ben mintegy 6000 munkatárs cserélődhet le.

A szakszervezet elnöke szerint a bérfeszültség adott, a bérezés a legérzékenyebb kérdés a Postán:

A szakszervezeti tagság részéről a leggyakoribb kérés felénk a felzárkózás a piaci bérekhez és a régi dolgozók méltó elismerése a bérbesűrűsödés kezelése érdekében, valamint a munka és a család egyensúlyának megteremtésének igénye.

A szakszervezeti vezető eredménynek tartja, hogy a 2018-as bértárgyalásokon elérték a régi dolgozók elismerését. De mivel az új bérek sokszor magasabbak, mint a régiek, azt szeretnék, hogy a régebben a cégnél dolgozók munkáját továbbra is a bérben ismerjék el egy lojalitási bónusszal, szorzóval. Meglátásuk szerint a lojális, szakmai tapasztalattal bíró munkatársak elismerésével és a munkateher csökkentésével kellene még ösztönözni a dolgozók megtartását.

Hasonló cikkünk:  A magyarokat az egészségügy helyzete aggasztja leginkább

A portál megemlíti, a posta jelenleg például kiemelt logisztikai csomagkézbesítőket és kiemelt gépjárműkezelőket keres bruttó 370, illetve 450 ezer forint bérért pluszjuttatásokkal. A szakszervezeti vezető szerint ez a két fizetés magasnak minősíthető a társaságnál hasonló pozíciókat nézve, így bérfeszültséget okoz. És persze két jól fizető állás önmagában nem érinti a teljes, mintegy 800 munkakörben dolgozó 28 ezres postás munkaerőt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...