fbpx
-0.5 C
Kecskemét
2022. január 19., szerda

FRISS HÍREK

Négy tonna bombát találtak a kecskeméti repülőtéren

A JAS-39 Gripen vadászgépek tavasszal az MH Pápa Bázisrepülőtérre költöztek, amíg felújítják a kecskeméti repülőteret. A munkálatokon volt néhány fennakadás, és rengeteg bombát is találtak.

A Gripenek a gyakorló- és kiképzőrepülések mellett most Pápáról látják el a készenléti szolgálatot és Szlovéniában a légtérrendészeti feladatokat is, amíg lezajlik a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis korszerűsítése.

baon.hu-nak Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, a munkálatok állása alapján év végére visszatelepülhetnek Kecskemétre a Gripenek. A felújításkor azonban lapértesülések szerint volt néhány fennakadás, például a földmunkagépek megsértették a műszeres leszállító rendszer (ILS) vezetékeit.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya ezzel kapcsolatban közölte: a terveknek megfelelően zajlanak a felújítási munkálatok, amelyek várhatóan a jövő év elejéig befejeződnek. “A munkálatok során valóban előfordult, hogy kábelek megsérültek, azonban a sérült vezetékek javítása, esetenkénti pótlása a beruházás szerves részét képezi”.

Hasonló cikkünk:  Kézfogós kampányfotó készült Szeberényiről, ahol gyerekekkel találkozott
Hasonló cikkünk:  Márki-Zay a KecsUP-nak: Orbán pusztítást végzett

Hozzátették: tekintettel arra, hogy a repülőtér a második világháború alatt kiemelt célpont volt, a mostani zöldmezős beruházás során az eddig érintetlen területeken nagy mennyiségű, körülbelül négy tonna, korábban már hatástalanított bombamaradvány is felszínre került.

via infostart.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...