fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Piára szakosodott egy bolti tolvaj

- Advertisement -

A Kecskeméti Járási Ügyészség 14 rendbeli lopás miatt vádat emelt egy 39 éves, többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben, aki többnyire kecskeméti élelmiszerboltokból márkás szeszesitalokat lopott.

Az ügyészség közlése szerint a 39 éves kecskeméti férfinak munkája és rendszeres jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy lopásokból tartja fenn magát. Élelmiszer áruházláncok kecskeméti üzleteiből a ruhájába rejtve főként márkás italokat, égetett szeszt, olykor rúd szalámit vagy mosókapszulát vitt el. A lopott alkoholt az üzlet közelében felbontotta és megitta. Előfordult, hogy hajléktalan ismerőse mobiltelefonját telefonálás ürügyével elkérte, vissza azonban már nem adta, hanem egy üveg borért eladta.

2018 májusától augusztusi elfogásáig a férfi nemcsak boltokból, hanem belvárosi raktárból, társasházak alagsori tárolóiból, fodrászüzletből és utcai kerékpártárolókból is lopott mindent, ami mozdítható volt. 2018. augusztus 4-én hajnalban nem riadt vissza attól sem, hogy egy belvárosi lakóingatlan udvarába beugorjon, majd az ablakot betörve és a szúnyoghálót levágva a lakóházba is bemenjen. Egy ott talált dobozba vázát, teáskannát, fóliát pakolt mintegy 10 ezer forint értékben, majd az összeszedett holmikkal távozott. Nem jutott azonban messzire, mert szemtanúk értesítették a járőröket, akik a vádlottat a közelben elfogták és a lopott holmikat a sértettnek visszaadták.

Hasonló cikkünk:  Nekiment a tanulóvezetőnek a gyorshajtó, és lelökte az útról

A többszörösen büntetett előéletű, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését töltő férfit az ügyészség 14 rendbeli üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi a bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, ezért ezen korábbi büntetése utólagos végrehajtását is indítványozza az ügyészség. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...