fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Piára szakosodott egy bolti tolvaj

A Kecskeméti Járási Ügyészség 14 rendbeli lopás miatt vádat emelt egy 39 éves, többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben, aki többnyire kecskeméti élelmiszerboltokból márkás szeszesitalokat lopott.

Az ügyészség közlése szerint a 39 éves kecskeméti férfinak munkája és rendszeres jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy lopásokból tartja fenn magát. Élelmiszer áruházláncok kecskeméti üzleteiből a ruhájába rejtve főként márkás italokat, égetett szeszt, olykor rúd szalámit vagy mosókapszulát vitt el. A lopott alkoholt az üzlet közelében felbontotta és megitta. Előfordult, hogy hajléktalan ismerőse mobiltelefonját telefonálás ürügyével elkérte, vissza azonban már nem adta, hanem egy üveg borért eladta.

2018 májusától augusztusi elfogásáig a férfi nemcsak boltokból, hanem belvárosi raktárból, társasházak alagsori tárolóiból, fodrászüzletből és utcai kerékpártárolókból is lopott mindent, ami mozdítható volt. 2018. augusztus 4-én hajnalban nem riadt vissza attól sem, hogy egy belvárosi lakóingatlan udvarába beugorjon, majd az ablakot betörve és a szúnyoghálót levágva a lakóházba is bemenjen. Egy ott talált dobozba vázát, teáskannát, fóliát pakolt mintegy 10 ezer forint értékben, majd az összeszedett holmikkal távozott. Nem jutott azonban messzire, mert szemtanúk értesítették a járőröket, akik a vádlottat a közelben elfogták és a lopott holmikat a sértettnek visszaadták.

Hasonló cikkünk:  Kunszentmiklósi bűnbandát fogtak el a rendőrök
Hasonló cikkünk:  A sértődött fiatal kalapáccsal kívánt elégtételt venni

A többszörösen büntetett előéletű, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését töltő férfit az ügyészség 14 rendbeli üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi a bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, ezért ezen korábbi büntetése utólagos végrehajtását is indítványozza az ügyészség. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...