fbpx
Kezdőlap Itthon Több száz embert vertek át pénzzel az álorvosok

Több száz embert vertek át pénzzel az álorvosok

freepik.com

Orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak, majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon, közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Az ügynek 52 vádlottja és 345 sértettje van. A nyomozati iratok meghaladják a 41 ezer oldalt.

A vádirat szerint az idős embereket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon vagy levélben keresték meg. Az állapotfelmérés ürügyén orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők „halálos” betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél, majd azt állították: a betegségek gyógyítására kizárólag az általuk forgalmazott termékek alkalmasak.

A megtévesztett idős emberek a halálos betegségtől való félelmükben megvásárolták a sokszor több százezer forintért felkínált termékeket. A vád szerint a 345 sértettől összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők.

Hasonló cikkünk:  Friss és üde tekintet kockázatmentes hialuronsavas feltöltéssel

A tárgyalás a sértettek kihallgatásával február elején folytatódik. A szombathelyi, kecskeméti és érdi sértetteket – részben távmeghallgatás útján – hallgatja ki a bíróság.