Több száz embert vertek át pénzzel az álorvosok

0
freepik.com
Hirdetés

Orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak, majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon, közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Az ügynek 52 vádlottja és 345 sértettje van. A nyomozati iratok meghaladják a 41 ezer oldalt.

A vádirat szerint az idős embereket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon vagy levélben keresték meg. Az állapotfelmérés ürügyén orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők „halálos” betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél, majd azt állították: a betegségek gyógyítására kizárólag az általuk forgalmazott termékek alkalmasak.

A megtévesztett idős emberek a halálos betegségtől való félelmükben megvásárolták a sokszor több százezer forintért felkínált termékeket. A vád szerint a 345 sértettől összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők.

Hirdetés

A tárgyalás a sértettek kihallgatásával február elején folytatódik. A szombathelyi, kecskeméti és érdi sértetteket – részben távmeghallgatás útján – hallgatja ki a bíróság.

500 Ft1000 Ft3000 Ft