fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

A KSH szerint gazdagodtak a magyar háztartások

- Advertisement -

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatairól a Világgazdaság írt a hétfői számában. Eszerint az állami statisztikusok szerint javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt a fogyasztás is tavaly. Az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 2018-ban 10,4 százalékkal volt magasabb és elérte az 1 millió 815 ezer forintot.

Az egy főre jutó éves nettó jövedelem 10,2 százalékkal nőtt, 1 millió 432 ezer forint volt 2018-ban. A reáljövedelmek összege 7,2 százalékkal nőtt 2017-hez képest.

Az egy főre jutó bruttó jövedelem Budapesten a legmagasabb, 2 millió 335 ezer forint, míg a legalacsonyabb az Észak-Alföld régióban,  1 millió 559 ezer forint volt 2018-ban.

A KSH mérései szerint emelkedett a háztartások fogyasztása is, az egy főre jutó éves összes személyes célú kiadás 1 millió 223 ezer forintot tett ki tavaly, 10,6 százalékkal haladta meg az előző évi összeget. Az átlagos, 2,8 százalékos fogyasztói áremelkedés mellett a fogyasztás reálértéken 7,5 százalékkal bővült. Leginkább a kultúrára és szórakozásra fordított kiadások emelkedtek a KSH szerint, majd a vendéglátás- és szálláshely-szolgáltatási tételek jöttek. (via hvg.hu)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...