fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Adventi programsorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum

Adventi program- és meglepetéssorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum – közölte az intézmény marketing tanácsadója az MTI-vel.

Török Katalin elmondta: az idei adventi időszakban, december 13-án estébe nyúló ingyenes programot tartanak a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén, ahol a Luca napi barangolás címen a jeles naphoz kapcsolódó népi hagyományokat lehet megismerni.

Az egy éve megnyitott Kecskemét 650 című kiállítás finisszázs programjaként felfogható rendezvényen esti tárlatvezetés és egy rendhagyó programelem, Luca napi rapid randi is várja az érdeklődőket. A programokon kívül naponta egy-egy meglepetéssel is készül közösségi oldalán az intézmény, ahol – az adventi kalendáriumhoz hasonlóan – az adott napra szóló ajándékot találhatnak a látogatók.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten kifogásolt a levegő minősége
Hasonló cikkünk:  Falusi CSOK és babaváró hitel - már csak néhány nap van a meghosszabbítására

A következő évet a 10. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé című, országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítás nyitja meg, amelynek témája ezúttal a Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) lesz. A jövő év egyik meghatározó nagykiállítása a Kecskeméti Katona József Múzeumban az Erzsébet királyné és Ferenczy Ida munkacímet viselő tárlat lesz a trianoni békeszerződés évfordulójához kapcsolódó, történelmi témájú kiállítás mellett.

Török Katalin elmondta: a megyei hatókörű múzeum új szlogenje a jövőben a „Múzeum az ország szívében” lesz, de emellett tagintézményeik új védjegyeket is kapnak.

MTI

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...