fbpx

FRISS HÍREK

Elismerésben részesült Pál Attila és Sirkó László

- Advertisement -

Kimagasló művészeti tevékenységéért, valamint a felépített életmű létrehozásért Művészeti életpálya elismerésben részesült Pál Attila művész úr és Sirkó László, a kecskeméti Katona József Színház társulatának örökös tagja.

Az emberi erőforrások minisztere 2016-ban határozta el, hogy a magyar alkotók számára művészi életpálya elismerést fog alapítani. A művészek azóta egy országos szakmai szervezet ajánlásával kerülhetnek be a programba, s kizárólag azon alkotók számára ítélik meg azt, akik nem részesültek szakmai állami kitüntetésben.

„Ez a két elismerés is azt mutatja, hogy a hamarosan nemzeti színházzá váló intézményünkben kiváló művészi munka folyik. Nemcsak a nézők felől érkező szeretet és rajongás az, ami méltatja kollégáimat, hanem országos szinten is respektálják a színházunkban felépített és megvalósult, színvonalas pályafutásokat” – mondta el Cseke Péter igazgató úr az örömhírt kommentálva.

Hasonló cikkünk:  Petőfi unokatestvérének szépunokájának tetszett Rákay Philip filmje

facebook.com/kecskemetikatona

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...