fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Kábítószer-kereskedőket füleltek le

- Advertisement -

A kecskeméti rendőrök széleskörű nyomozás eredményeként a múlt héten elfogtak két férfit és egy nőt, akik a megyeszékhelyen és környékén terjesztették a különféle kábítószernek minősülő anyagokat.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint 2018 nyarától kezdődően Hollandiából rendszeresen érkeztek olyan – feladó nélküli – postai küldemények, amelyekben bélyegek, különböző színű és feliratú tabletták, fehér por, kristályos anyag került elő. A borítékok tartalmáról minden esetben kiderült, hogy azok kábítószernek minősülő anyagok, mennyiségük pedig a jelentős mennyiség alsó határát sokszorosan meghaladja. Ugyanerre a címre egy alkalommal 5 darab 50 eurós bankjegy érkezett, amelyek hamisítványnak bizonyultak.

A címzett – egy most 30 éves, helvéciai férfi – a kábítószert értékesítés céljából rendelte. A cselekményt nem egyedül követte el. Társa egy 32 éves, szintén helvéciai lakos volt, akivel – az internetről és egy dokumentum sorozatból véve az ötletet – azt találták ki, hogy az úgynevezett „dark web”-en keresztül vásárolják meg az illegális anyagot, amelyet bitcoinnal fizettek ki. A bűntársak úgy gondolták, így nem akadnak a nyomukra.

Hasonló cikkünk:  A független vidéki sajtó legérdekesebb heti cikkei

A két kábítószer-kereskedőt a nyomozók 2019. december 10-én lakásukon elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A jelenleg már letartóztatásban lévő férfiaktól a rendőrök – a nyomozás kezdeti szakaszában már lefoglalt anyagokon túlmenően – tablettákat, bélyegeket, közel 300 gramm por állagú anyagot és növényi származékot, mérleget, önzáró tasakokat, dohánypapírt, őrlőt, valamint több mint 2 millió forintnyi készpénzt foglaltak le bizonyítékként.

A 30 éves elkövetőt kábítószer-kereskedelem mellett pénzhamisítás bűntettével is gyanúsítják.

Időközben az is kiderült, hogy a kábító hatású anyagok egy részének terjesztésében és értékesítésében egy 26 éves nő is részt vett. Ő jelenleg szabadlábon védekezhet.

Az ügyben a nyomozók folyamatosan derítik fel a vásárlói kört is: jelenleg további öt férfit és nőt már kihallgattak kábítószer birtoklás vétség gyanúja miatt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...