Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Luxusbörtönbe vonult Kecskeméten Mengyi Roland

- Advertisement -

A volt fideszes képviselő a Blikk szerint a kecskeméti börtönben van, amelyről az a hír járja, hogy „szinte egy szanatórium”.

A múlt szombaton, titokban vonult börtönbe a volt fideszes országgyűlési képviselő, Mengyi Roland, akit szeptemberben négy év letöltendőre ítélt a bíróság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt – írja a Blikk. A politikusnak már decemberben meg kellett volna kezdenie a büntetés letöltését, de vélhetően halasztást kapott.

A lap szerint a Voldemortként elhíresült Mengyi Kecskeméten, Magyarország legjobb börtönében van, amelyet a lap egy volt fogvatartott beszámolója alapján „szinte szanatóriumnak” nevez.

A férfi, aki korábban hónapokat töltött az intézményben, így írta le: „Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg.” A rabok többsége reggel kisbusszal jár dolgozni, a műszakok általában reggel 6-tól délután 2-ig tartanak. A munka végén választható menü várja őket a kantinban.

A fogvatartottak tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el a szabadidejüket, de van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör, valamint kertészkedni is lehet.

 

- Advertisement -
Exit mobile version