Pénzt és ékszert zsákmányolt

0
police.hu
Hirdetés

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2020. január 28-án 14 órakor elfogtak és őrizetbe vettek egy 43 éves besenyszögi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly februárban és novemberben, valamint idén januárban lakóingatlanokból lopott.

A feltételezett tettes olyan házakat nézett ki, amelyeket eladásra kínáltak. Felhívta a tulajdonosokat, és időpontot egyeztetett velük, mint reménybeli vevő. A házba bejutva mindent körbejárt, fényképezett, majd a sértettek jóhiszeműségét, esetleg figyelmetlenségét kihasználva egy óvatlan pillanatban az egyik helyről 800.000 forint készpénzt, a másik két helyről pedig több százezer forint értékű ékszert tulajdonított el. Egyik esetben bűntársa is volt: édesanyját vitte magával, aki beszélgetett a ház tulajdonosával, amíg a fia értékek után kutatott.

Az elfogatóparancs alapján körözött férfit a nyomozók tegnap előállították. Őt háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A kecskeméti rendőrök előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, míg édesanyja, akit egy lopással gyanúsítanak, jelenleg szabadlábon védekezhet.

Hirdetés

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft