fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Számszeríjjal fenyegette, és munkára kényszerítette

- Advertisement -

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy kerekegyházi férfi ellen, aki egyik ismerősét hónapokon keresztül félelemben tartotta és munkára kényszerítette. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint az 53 éves, tanyán élő vádlott és az alkalmi munkából élő, iskolázatlan, szintén kerekegyházi sértett régóta ismerték egymást.

A vádlott még 2017 áprilisában költöztette magához a férfit egy jól fizető, tartós vályogverési munka ürügyével. Lakóhelyéül egy bedeszkázott ablakú, áram nélküli szobát jelölt ki, aminek az ajtaját éjszakára bezárta, és amit csak az általa lakott helyiségből lehetett megközelíteni.

A közlemény szerint a csicskájának nevezte a férfit, egyedül nem engedte sehova, telefonját elvette, és csak az engedélyével, az ő jelenlétében telefonálhatott. Az ígért munka helyett erőszakkal és fenyegetéssel masszírozásra, mosásra, takarításra, mosogatásra, fűnyírásra, favágásra és kőműves munkákra kényszerítette, miközben számszeríjjal, karddal, bozótvágó késsel, bottal és csúzlival félemlítette meg. Azt mondta neki, ha szökni próbál, használni fogja a fegyvereket. Ez komoly félelmet keltett a férfiben, akit a vádlott napi szinten bántalmazott. Az áldozat csak ételt és cigarettát kapott, fizetséget nem.

Hasonló cikkünk:  Rákészültek a nagy munkagép-lopásra, kamionnal és kisteherautóval mentek

A férfi végül 2017 augusztusában elszökött a tanyáról és segítséget kért. A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség a kényszermunka súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és börtönbüntetést javasol. (MTI)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...