Számszeríjjal fenyegette, és munkára kényszerítette

0
bilincs
pixabay.com / illusztráció
Hirdetés

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy kerekegyházi férfi ellen, aki egyik ismerősét hónapokon keresztül félelemben tartotta és munkára kényszerítette. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint az 53 éves, tanyán élő vádlott és az alkalmi munkából élő, iskolázatlan, szintén kerekegyházi sértett régóta ismerték egymást.

A vádlott még 2017 áprilisában költöztette magához a férfit egy jól fizető, tartós vályogverési munka ürügyével. Lakóhelyéül egy bedeszkázott ablakú, áram nélküli szobát jelölt ki, aminek az ajtaját éjszakára bezárta, és amit csak az általa lakott helyiségből lehetett megközelíteni.

A közlemény szerint a csicskájának nevezte a férfit, egyedül nem engedte sehova, telefonját elvette, és csak az engedélyével, az ő jelenlétében telefonálhatott. Az ígért munka helyett erőszakkal és fenyegetéssel masszírozásra, mosásra, takarításra, mosogatásra, fűnyírásra, favágásra és kőműves munkákra kényszerítette, miközben számszeríjjal, karddal, bozótvágó késsel, bottal és csúzlival félemlítette meg. Azt mondta neki, ha szökni próbál, használni fogja a fegyvereket. Ez komoly félelmet keltett a férfiben, akit a vádlott napi szinten bántalmazott. Az áldozat csak ételt és cigarettát kapott, fizetséget nem.

Hirdetés

A férfi végül 2017 augusztusában elszökött a tanyáról és segítséget kért. A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség a kényszermunka súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és börtönbüntetést javasol. (MTI)

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft