fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Átlagosan 637 százalékkal nőtt az országgyűlési képviselők vagyona 2010 óta

- Advertisement -

Az mfor.hu sokkolónak nevezi, hogy 9 év alatt egy parlamentben ülő képviselő átlagos pénzügyi vagyona 3,1 millió forintról 23 millióra nőtt. A portál annak a 129 honatyának a vagyonnyilatkozatait vetette össze, akik már 2010-ben is a parlamenti patkóban ülnek.

Náluk számba vette az értékpapírt, befektetést, készpénzt, követelés-állományt, tartozást. Az összesítés szerint az egyenleg elképesztő.

A 129 képviselő vagyona 2010 óta 637 százalékkal gyarapodott, miközben az MNB statisztikája szerint ez idő alatt a háztartásoké csak 159 százalékkal nőtt.

A portál ugyanakkor hozzáteszi a vagyonosodás ennél is nagyobb lehetett: hiszen nem számoltak az ingatlanokkal (és ingóságokkal: autók, műtárgyak), márpedig e téren is jelentős lehetett a növekedés, hiszen a 129 képviselő egyharmadával több ingatlant, 673-at birtokol jelenleg, mint 2010-ben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...