fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Drágulhatnak a hitelek a gyenge forint miatt

- Advertisement -

A bankközi kamatok év eleji emelkedése miatt egy 10 millió forintos hitelnek nagyjából kétezer forinttal lehet magasabb a törlesztőrészlete — írta meg a Világgazdaság hozzátéve: a  már folyósított, rögzített kölcsönt fizetők többségének még évekig nem változik a havi részlete.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közlése szerint év eleje óta 0,45 százalék­ponttal, 0,61 százalékra emelkedett a budapesti bank­közi kamatláb (Bubor).

A Világgazdaság számításai szerint a csaknem fél százalékpontos emelkedés egy most igényelt, húszéves futamidejű, változó kamatozású hitelnél 2239 forintos törlesztőrészlet-emelkedést jelent, 54 ezer forintról 56 ezer forintra, a teljes visszafizetendő összeg 537 ezer forinttal emelkedhet.

Az MNB adatai szerint mostanra számottevően csökkent a változó kamatozású kölcsönök aránya: az új lakáshitelek 68 százaléka legalább öt évre rögzített kamatozású, ezen belül a tíz évnél is hosszabban, jellemzően teljes futamidőre fixált kölcsönök hányada 13 százalék.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...