Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Drágulnak a zöldségek

- Advertisement -

Duplájára drágultak a tartósan elálló zöldségfélék, répát, krumplit és petrezselymet is már csak a szokásos ár kétszereséért lehet kapni, írja a mfor a  Agrárgazdasági Kutatóintézet adatbázisa alapján.

Az adatokból az látszik, hogy a burgonya február végén még csak 150-160 forintba került a nagybani piacon, múlt hét csütörtökre viszont már 335 forintra drágult. A sárgarépa ára is megugrott, amit 150 forint helyett most már 300 forintért lehet kapni. A petrezselyem ára is pont a duplájára emelkedett, eddig kilóját 450 forintért vásárolhatták meg, most viszont 900 forintba kerül.A jelenség a fogyasztói piacokon is megfigyelhető úgy, mint a Fehérvárin és Vámház körútin. A Fehérvári úti piacon 25 százalékkal, a Vámház körúton 15 százalékkal lett drágább a burgonya kilója. A sárgarépa ára szintén 25 és 12 százalékkal emelkedett,  a zeller, a fehérkáposzta és a paprika egységára 15-25 százalékkal nőtt meg.

A tojás ára is szép lassan emelkedik, a nagybani piacon 35 forintról 40 forintra nőtt az ára.

Nem véletlen, hogy pont ezek a zöldségek lettek drágábbak, ugyanis ezek tartósan elálló növények, tehát a karantén idejére felhalmozásra pont ideálisak. Az a következő napok adataiból fog kiderülni, hogy csak egyszeri kihasználásról van szó vagy tartós árnövekedésről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version