fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Ismét Szín-Tár Kecskeméten

- Advertisement -

Március utolsó hetében ismét SZÍN-TÁR fesztiválra várja a színészetet és színházat tanuló fiatalokat a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

A rangos seregszemlén hazai és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói mutathatják meg tehetségüket, színpadi rátermettségüket.

A Színművészeti Egyetemek Találkozóját március 24-28. között tartják a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretén belül, a rendezvény egy fesztivál a fesztiválban. Ezúttal 7 produkció, 1 filmvetítés, 2 OFF-PROGRAM, valamint több szakmai beszélgetés várja a közönséget. A fesztivál egyre gazdagabb kínálatból állíthatja össze műsorát, köszönhetően annak, hogy a különböző színművéseti egyetemek egyre többféle képzést indítanak.

Az egyik legjellemzőbb a kínálatra, hogy sok a mozgást középpontba állító produkció. “A színészképzők azt az osztályukat küldik a seregszemlére, amelyikre éppen a legbüszkébbek, és azon előadásokat ajánlják, amelyet szívesen visznek el az Alma Materből” – mondta el Réczei Tamás, a fesztivál megálmodója, a kecskeméti színház művészeti vezetője.

A színésznövendékek bemutatnak egyebek mellett bábjátékot, meseadaptációt, beavató színházi előadást. A szerzők között szerepel többek között Sztravinszkij, Shakespeare, Heinrich von Kleist.

Eszerint a sokszínűség lett a SZÍN-TÁR egyik védjegye? “A színházi pálya lett egyre sokrétűbb, a fiatal alkotók pedig igyekeznek bizonyítani minden területen. Idén még babaszínházi előadást is meg tudtunk hívni. Ilyen még sosem volt” – válaszolt a fesztivál főszervezője. Réczei Tamás szerint a fiataloknak egy lehetőség a megmutatkozásra, amelyből nincsen sok számukra. A színház számára pedig a fesztivál jelenti az egyik legizgalmasabb és leglátogatottabb hetet minden évadban.

Hasonló cikkünk:  Késik a napelemes pályázatok kifizetése, több cég csődbe is ment

A 11. fesztivál versenyprogramja: Kohlhaas Mihály (szatirikus krónika) Színház- és Filmművészeti Egyetem, Tavaszi áldozat (mozgásszínházi előadás), Lear (beavatószínházi előadás), Kaposvári Egyetem, Rippl-Rónai Művészeti kar, 2. évfolyam, 3. évfolyam, Az úgy volt, hogy (mese), Újvidéki Művészeti Akadémia, Alice az ágyban (színmű nyolc képben), Vízivilág (babaszínház), Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, A köpönyeg (fizikai színházi előadás), Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem. Diplomafilmjeikkel jelentkeznek az ELTE Filmtudomány Tanszék hallgatói.

OFF-PROGRAMOK: Kint sincs senki Személyes történelem program (helyszín: Kecskeméti Zsidó Hitközség), Kabaré, Nemes Nagy Ágnes Színészképzés (helyszín: Ruszt József Stúdió Színház).

Jegyár előadásonként: 900 Ft, diákjegy: 500 Ft. A Kabaré című off-programra: 600 Ft. A négy alkalomra szóló bérlet ára 3200 Ft, amellyel a következő előadásokat tekinthetik meg: Kohlhaas Mihály; Az úgy volt, hogy; Lear; A köpönyeg. A Kint sincs senki című off-programra és a Coming of Rage /Diplomafilm vetítésre díjtalan belépők igényelhetők a színház jegypénztáraiban. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...