fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Régi becsapós üzenet terjed a Facebookon, ne dőljön be neki

A napokban futótűzszerűen kezdett terjedni egy felhívás a közösségi médiában arról, hogy a Facebook felhasználási feltételei megváltoznak, és a jövőben a bíróságon is felhasználhatják a netezők ellen saját képeiket, amelyek nyilvánossá válnak.

Ez viszont nem igaz, egy újabb hoaxról van szó.

Tavaly augusztusban ugyanez a kampány futott le, csak akkor az Instagrammal, és azóta időről időre a Facebookon is belebotlani. A napokban viszont ismét letarolta a magyar netet.

A felhívás alapján aki tovább osztja a posztot, vagy a profil leírásában jelzi, hogy ellenkezik a döntéssel, annak fiókját nem érinti majd a változás – ez már alapjában gyanús kell, hogy legyen. A Facebook minden ilyen típusú változásról hivatalos értesítést is küld, másrészt egy bemásolt poszt teljesen haszontalan lenne abban az esetben, ha az egyébként ingyen használható szolgáltatás módosítana a szabályzatán.

A Facebook rendszerint kezdenek el terjedni olyan körüzenetek, amik valótlan retorziókkal ijesztgetik a felhasználókat, például hogy nem lesz ingyenes számukra a Facebook, ha nem küldik tovább ismerőseiknek az üzenetet. Mivel ezek az általában angol nyelven terjedő szövegek idővel magyarul is megjelennek, ezért érdemes az elkövetkező napokban résen lenni és nem bedőlni a butaságnak.

Hasonló cikkünk:  Matolcsy kifakadt, a NER-média alig vette ezt észre
Hasonló cikkünk:  Úgy gondolja nincs Magyarországon inflációt követő bér? Téved

Ha ilyen üzenetet lát, ne továbbítsa aki már továbbította, annak figyelmét pedig hívjuk fel rá, hogy alaptalan az információ. A felhívás szövege az alábbi:

„Ne felejtse el! Holnap elindul az új Facebook-szabály, amelyen felhasználhatják fényképeit. A határidő – ma! Ezt fel lehet használni az Önnel szembeni bírósági eljárásban. Minden, amit valaha írt, ma nyilvános lesz, beleértve a törölt üzeneteket is. Csak egy egyszerű másolás és beillesztés a biztonságos. Nem adok a Facebooknak vagy a Facebook tagjainak engedélyt képek, információk, üzenetek vagy hozzászólásaim felhasználására a múltban és a jövőben sem. Ezzel a nyilatkozattal értesítem a Facebook-ot, hogy szigorúan tilos másolni, megosztani vagy bármilyen más intézkedést hozni velem szemben a profil és / vagy annak tartalma alapján. A profil tartalma privát és bizalmas információ. A magánélet megsértését törvény büntetheti. A Facebook minden tagjának célszerű elküldenie ezt a feljegyzést. Ha tetszik, másolhatja és beillesztheti ezt a verziót. Ha legalább egyszer nem tesz közzé nyilatkozatot, akkor a képek és a profil állapotfrissítéseiben szereplő információk hallgatólagosan engedélyezettek.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...