fbpx

FRISS HÍREK

Túzokleső túrák a Felső-Kiskunságban

- Advertisement -

 A túzokdürgés fő időszaka az április, ekkor szervez a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses túzokleső túrákat, hogy megleshessük a különleges násztáncot. A túrákra csak online, a knp.hu weboldalon lehet jelentkezni. Mivel a túrákon részt vevők létszáma maximum 20 fő, ezért érdemes időben jelentkezni!

A Kiskunságban mintegy 600-650 példány túzok él. A dürgés hazánk talán leglátványosabb madárnásza. Fontos, hogy a túzokokat a dürgési időszakban semmilyen emberi zavarás ne érje. A szaporodás sikeressége jelentős részben azon is múlik, hogy háborítatlan körülmények között menjen végbe a nász. Éppen ezért a madarakat csak távolról, jellemzően 500-1000 méterről fogjuk megfigyelni teleszkóppal és távcsővel, de előfordulhat, hogy átrepülő madarakat közelebbről is látunk – tájékoztatott a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

Hasonló cikkünk:  Lakástüzekben három hónap alatt nyolcan sérültek meg Bács-Kiskunban

Túzokleső időpontok a Felső-Kiskunságban 2020-ban:

Hajnali túzoklesek Apajpusztán

Időpontok: 2020. április 4.,  5. és  25., 26.

Találkozó: 6:00 óra, Bugyi

Saját gépkocsi szükséges!

 

Túzokles a soltszentimrei szikes pusztán

Időpont: 2020. május 1.

Találkozó: 8:00 óra, Soltszentimre

Részvételi díj: felnőtt jegy 1000 Ft, diák és nyugdíjas jegy 500 Ft, családi jegy 2500 Ft

Kizárólag online jelentkezés lehetséges, a knp.hu weboldalon, a Programok menüpontban a kiválasztott túránál! A túrákon a résztvevők maximális létszáma 20 fő.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...