fbpx

FRISS HÍREK

Újra Penge Benge Jazz Klub Kecskeméten

- Advertisement -

A Penge Benge Jazz Band 2007-ben jött létre, azóta pedig folyamatosan hallani róla. Koncerteket ad, jótékonysági eseményeken lép fel. A 30-as és 40-es évek könnyed, táncolható jazz zenéi vannak a repertoárján. A banda kitalálója, alapítója, mondhatni mindenese Tormási Attila. A zenekar vezetője Korb Attila.

2008 és 2011 között a zenekarhoz kötődött a Penge Benge Jazz Klub (PB Jazz Klub), amely minden hónap utolsó péntekén volt a Három Gúnár rendezvényházban. Természetesen a zene és a tánc volt a középpontban, ugyanakkor ezek az alkalmak mindig kötetlen, baráti, beszélgetős összejövetelek is voltak. A jazz klub nem mellékesen, egyfajta vállalkozói, társadalmi eseménnyé is fejlődött a néhány év alatt. Olyan nagy nevű együttesek is vendégszerepeltek, mint a Molnár Dixieland Band, a Benkő Trió és az Old Jazz Band. Száznál kevesebb vendég sosem volt ezeken az estéken, de nem egyszer kétszázra duzzadt az érdeklődők száma. A gazdasági válság azonban elvitte a jazz klubot. Sok cégnek kellett ekkor a túlélésért küzdenie, erre kellett összpontosítani. Végleg azonban nem lett vége a kezdeményezésnek.

Hasonló cikkünk:  Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

Sok év kihagyás után 2020. március 14-én újra lesz PB Jazz Klub Kecskeméten. A helyszín most is a Három Gúnár rendezvényház lesz, ahol 19.30-tól gyülekezhetnek a jazz szerelmesei. Ténylegesen 20 órakor veszi kezdetét a szórakozás. Rejtői humorral élve a belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan. Egyelőre negyedévente szervezik meg a jazz klubot, de ha az érdeklődés úgy kívánja, gyakrabban is kinyithatnak a klub kapui.

(X)

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...