fbpx
10.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Újra Penge Benge Jazz Klub Kecskeméten

A Penge Benge Jazz Band 2007-ben jött létre, azóta pedig folyamatosan hallani róla. Koncerteket ad, jótékonysági eseményeken lép fel. A 30-as és 40-es évek könnyed, táncolható jazz zenéi vannak a repertoárján. A banda kitalálója, alapítója, mondhatni mindenese Tormási Attila. A zenekar vezetője Korb Attila.

2008 és 2011 között a zenekarhoz kötődött a Penge Benge Jazz Klub (PB Jazz Klub), amely minden hónap utolsó péntekén volt a Három Gúnár rendezvényházban. Természetesen a zene és a tánc volt a középpontban, ugyanakkor ezek az alkalmak mindig kötetlen, baráti, beszélgetős összejövetelek is voltak. A jazz klub nem mellékesen, egyfajta vállalkozói, társadalmi eseménnyé is fejlődött a néhány év alatt. Olyan nagy nevű együttesek is vendégszerepeltek, mint a Molnár Dixieland Band, a Benkő Trió és az Old Jazz Band. Száznál kevesebb vendég sosem volt ezeken az estéken, de nem egyszer kétszázra duzzadt az érdeklődők száma. A gazdasági válság azonban elvitte a jazz klubot. Sok cégnek kellett ekkor a túlélésért küzdenie, erre kellett összpontosítani. Végleg azonban nem lett vége a kezdeményezésnek.

Hasonló cikkünk:  Bodrozsán: A járvány kellős közepén kezdett trollhálózatot építeni a helyi Fidelitas
Hasonló cikkünk:  Veréssel kényszerítettek egy 17 éves fiút arra, hogy írásban mondjon le a kocsijáról

Sok év kihagyás után 2020. március 14-én újra lesz PB Jazz Klub Kecskeméten. A helyszín most is a Három Gúnár rendezvényház lesz, ahol 19.30-tól gyülekezhetnek a jazz szerelmesei. Ténylegesen 20 órakor veszi kezdetét a szórakozás. Rejtői humorral élve a belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan. Egyelőre negyedévente szervezik meg a jazz klubot, de ha az érdeklődés úgy kívánja, gyakrabban is kinyithatnak a klub kapui.

(X)

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...