Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Újra Penge Benge Jazz Klub Kecskeméten

- Advertisement -

A Penge Benge Jazz Band 2007-ben jött létre, azóta pedig folyamatosan hallani róla. Koncerteket ad, jótékonysági eseményeken lép fel. A 30-as és 40-es évek könnyed, táncolható jazz zenéi vannak a repertoárján. A banda kitalálója, alapítója, mondhatni mindenese Tormási Attila. A zenekar vezetője Korb Attila.

2008 és 2011 között a zenekarhoz kötődött a Penge Benge Jazz Klub (PB Jazz Klub), amely minden hónap utolsó péntekén volt a Három Gúnár rendezvényházban. Természetesen a zene és a tánc volt a középpontban, ugyanakkor ezek az alkalmak mindig kötetlen, baráti, beszélgetős összejövetelek is voltak. A jazz klub nem mellékesen, egyfajta vállalkozói, társadalmi eseménnyé is fejlődött a néhány év alatt. Olyan nagy nevű együttesek is vendégszerepeltek, mint a Molnár Dixieland Band, a Benkő Trió és az Old Jazz Band. Száznál kevesebb vendég sosem volt ezeken az estéken, de nem egyszer kétszázra duzzadt az érdeklődők száma. A gazdasági válság azonban elvitte a jazz klubot. Sok cégnek kellett ekkor a túlélésért küzdenie, erre kellett összpontosítani. Végleg azonban nem lett vége a kezdeményezésnek.

Sok év kihagyás után 2020. március 14-én újra lesz PB Jazz Klub Kecskeméten. A helyszín most is a Három Gúnár rendezvényház lesz, ahol 19.30-tól gyülekezhetnek a jazz szerelmesei. Ténylegesen 20 órakor veszi kezdetét a szórakozás. Rejtői humorral élve a belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan. Egyelőre negyedévente szervezik meg a jazz klubot, de ha az érdeklődés úgy kívánja, gyakrabban is kinyithatnak a klub kapui.

(X)

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version