fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Szövetség: A kulturális dolgozókat érintő jogszabálytervezetet haladéktalanul vonják vissza

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója levélben fordul a polgármesterhez, és Zombor Gábor és Salacz László országgyűlési képviselőkhöz a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának tervezett megszüntetésével kapcsolatban.

„Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony és Dr. Salacz László, valamint Dr. Zombor Gábor Országgyűlési Képviselőkhöz.

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő Úr!

A kulturális kormányzat sok emberiességi és etikai szempontot, illetve az egyik legnagyobb keresztény és családi ünnep, a Húsvét misztériumát figyelmen kívül hagyva egyes sajtóhírek szerint nagycsütörtökön este 19 óra 45 perckor egy jogszabálytervezetet küldött a szakszervezeteknek véleményezésre kedd reggel 8 óra 30 perces határidőt tűzve annak. Ennek lényege, hogy a kulturális szférában dolgozó közalkalmazottak tízezreinek jogviszonyát jogszabályi úton munkaviszonnyá változtatják, így az Ő tekintetükben egy újabb szociális szorongással tovább erősítik az egészségügyi veszélyhelyzet által kiváltott aggodalmakat, kellemetlenségeket. Felháborító az is, hogy a jelenlegi jogfosztó intézkedéseket olyan jogszabályi környezetben teszik az egészségügyi veszélyhelyzet idején, amikor a közalkalmazottak, szakszervezetek nem, vagy csak erősen korlátozva léphetnek fel jogaik védelmében, korlátozva van például a gyülekezési jog vagy a sztrájk lehetősége.

Hasonló cikkünk:  Szakmai konferenciára hívja a gyermekvédelem döntéshozóit Anyácska

További probléma a jogszabálytervezet egy másik vetülete, mely csökkentené az állam szerepét a kulturális közfeladat ellátásban és plusz feladatokat ad e tekintetben az önkormányzatoknak.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja azzal a kéréssel fordul a Polgármester Asszonyhoz és Képviselő Úrhoz, tegyenek meg mindent azért, hogy e méltánytalanul közzétett, települési-, megyei- és országos fenntartású kulturális intézményeket és kulturális dolgozók tízezreit negatívan érintő javaslatokat tartalmazó jogszabálytervezetet haladéktalanul vonják vissza.

Tisztelettel:

Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...