Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szövetség: A kulturális dolgozókat érintő jogszabálytervezetet haladéktalanul vonják vissza

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója levélben fordul a polgármesterhez, és Zombor Gábor és Salacz László országgyűlési képviselőkhöz a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának tervezett megszüntetésével kapcsolatban.

„Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony és Dr. Salacz László, valamint Dr. Zombor Gábor Országgyűlési Képviselőkhöz.

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő Úr!

A kulturális kormányzat sok emberiességi és etikai szempontot, illetve az egyik legnagyobb keresztény és családi ünnep, a Húsvét misztériumát figyelmen kívül hagyva egyes sajtóhírek szerint nagycsütörtökön este 19 óra 45 perckor egy jogszabálytervezetet küldött a szakszervezeteknek véleményezésre kedd reggel 8 óra 30 perces határidőt tűzve annak. Ennek lényege, hogy a kulturális szférában dolgozó közalkalmazottak tízezreinek jogviszonyát jogszabályi úton munkaviszonnyá változtatják, így az Ő tekintetükben egy újabb szociális szorongással tovább erősítik az egészségügyi veszélyhelyzet által kiváltott aggodalmakat, kellemetlenségeket. Felháborító az is, hogy a jelenlegi jogfosztó intézkedéseket olyan jogszabályi környezetben teszik az egészségügyi veszélyhelyzet idején, amikor a közalkalmazottak, szakszervezetek nem, vagy csak erősen korlátozva léphetnek fel jogaik védelmében, korlátozva van például a gyülekezési jog vagy a sztrájk lehetősége.

További probléma a jogszabálytervezet egy másik vetülete, mely csökkentené az állam szerepét a kulturális közfeladat ellátásban és plusz feladatokat ad e tekintetben az önkormányzatoknak.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja azzal a kéréssel fordul a Polgármester Asszonyhoz és Képviselő Úrhoz, tegyenek meg mindent azért, hogy e méltánytalanul közzétett, települési-, megyei- és országos fenntartású kulturális intézményeket és kulturális dolgozók tízezreit negatívan érintő javaslatokat tartalmazó jogszabálytervezetet haladéktalanul vonják vissza.

Tisztelettel:

Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version