fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Elment a bajnok: Benedek Tibor (1972–2020)

- Advertisement -

Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után – adja hírül a Magyar Vízilabda Szövetség.

Benedek Tibor május 4-én jelentette be, hogy teljesen visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől. Azt írta: a következő években kizárólag szurkolóként vesz részt a hazai vízilabdaéletben, illetve az UVSE szakmai munkájában, amelynek addig vezetőedzője volt. Jelezte, hogy döntése oka kizárólag magánjellegű.

Harcos, győztes, legenda

Ötévesen, orvosi tanácsra kezdett úszni – gerincferdülése miatt. A felnőtt válogatottban 1990 februárjában mutatkozott be. Hatszoros magyar és hatszoros olasz bajnok, többszörös kupagyőztes. Magyarországon a KSI, az UTE és a Honvéd, Olaszországban a Racing Roma és az INA Assitalia Roma, valamint a Pro Recco játékosa volt.

Hasonló cikkünk:  Ipsos-kutatás: Egyre jobban elterjednek az elitellenes érzelmek

A válogatottal öt olimpián vett részt, közülük hármat, a 2000-es sydney-it, a 2004-es athénit és a 2008-as pekingit megnyerte / Fotó: index.hu

A válogatottal öt olimpián vett részt, közülük hármat, a 2000-es sydney-it, a 2004-es athénit és a 2008-as pekingit megnyerte, akárcsak a 2003-as világbajnokságot és az 1997-es Európa-bajnokságot.

Kemény Dénes, akinek irányításával mindent megnyert, amit lehetett, s akinek másodedzője és utóda volt a szövetségi kapitányi poszton, azt mondta róla:

„Az olimpiai bajnok csapataimat nagyon sokféle és szinte egytől egyig több szempontból kiemelkedő tudású sportemberek alkották. Ha közülük valamelyik kategóriában Tibort kell az élre helyeznem, akkor nem kell gondolkoznom; az akaraterőt mondom.”

via: hvg.hu, www.waterpolo.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...