Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Így néz ki egy illegális hulladéklerakó a városrendészet által sikeresnek megítélt akció után

- Advertisement -

Megkérdezzük levélben a városrendészet új vezetőjét, Német Zsoltot, hogy miben méri a sikert, mert az a gyanúnk, hogy nem pont abban, amiben az internetes kommentelők egy része. Történt ugyanis, hogy az intézmény kiadott egy közleményt (a KecsUP nem kapta meg), amelyben azt írta, hogy újabb sikert ért el az illegális hulladéklerakás elleni küzdelemben. Példaként hozták, hogy a Búzaszentelő utcában valaki lerakott egy nagyobb kupacot, és miután július 22-én erről értesítést kaptak, abban a városrendészek nyomra bukkantak, amely elvezette őket valakihez, aki bevallotta tettét és megbánást tanúsított. Majd később arról tájékoztatta a városrendészetet, hogy elvitte a szemetet, és bemutatta a hulladékudvar mérlegjegyét.

Csakhogy a város köztisztaságáért aggódó Facebook csoportban a történet nem vett le mindenkit a lábáról, pláne azok után nem, hogy valaki feltett egy képet a közlemény után, hogy kb. most is pont olyan szemetes az utca, mint korábban, sőt egy hűtőszekrénnyel több is van már ott. Innentől jött több csalódott komment is. Volt, aki azt írta a posztolt közlemény alá, hogy a városrendészet reklámozza magát.

Közösen egy tisztább Kecskemétért Facebook csoport

Erre fel mentük ki a helyszínre, és magunk is azt tapasztaltuk, hogy ott áll a rengeteg hulladék az utcában.

A propaganda persze készségesen lehozta a közleményt. Pedig ha kimentek volna az utcába, láthatták volna azt, amit mi is. És ugye itt vannak a csalódott kommentelők, akik talán joggal hiszik azt, hogy a sikernek bemutatott küzdelem az illegális lerakók ellen talán nem is akkora siker ez esetben, ha ilyen a látvány az akció után is.

képkivágások: kecskemetilapok.hu, hiros.hu, baon.hu, keol.hu

Azt üzenjük a sok-sok önkormányzati millióból működő médiacentrumnak, hogy ebben az esetben a címben nem MEG LETT az illegális hulladék gazdája a helyes, hanem a MEGLETT. Van itt még egy válogatás bosszantó hibákból.

Mi történhetett? Mire föl a siker hangoztatása?

Persze mi nem állítjuk, hogy nem történt innen elszállítás (lehet, hogy a szemét egy részét tudták csak az illetőre terhelni, és ő a sajátját vitte csak el, de volt ott más szemete is-kérdés, hogy miként lehet megmondani egy ilyen esetben, hogy amott a konzerves doboz, emitt meg az ágymatrac már nem a megtalált illető szemete, hiszen csak nem volt mindenre ráírva a neve). Azt sem állítjuk, hogy a július 22-i bejelentés, intézkedés és a július 23-án megjelent közlemény között ne pakolhatta volna tele valaki más ismét hulladékkal ezt a portát. Csupán azt jelezzük a fotóval, hogy a közlemény nyilvánossá tétele után a fenti panorámát láthatta bárki, aki arra járt. És ha ez így van, azt kérdezzük levélben is a városrendészettől, hogy ez valóban siker volt? Továbbá azt is, hogy ha az első eset az igaz, akkor a többi szemét már maradhat? Ha a második eset a valós, akkor viszont újra ott tartunk, hogy mennyire sikeres a küzdelem, ha másnap már megint tele van lomokkal az illegális lerakó. A városrendészet válaszát, ha lesz ilyen, természetesen közölni fogjuk.

UPDATE 

Megjött a városrendészet válasza, ebben a cikkben olvashatja:

Városrendészet a Búzaszentelő utcáról: annyi az illegális hulladék, hogy a kis eredmény is siker

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version