Térfigyelő kamerák segítették a városrendészeket a kukaborogató éjszakai ámokfutó nyomára bukkanni

- Advertisement -

A közterület-felügyelők éjszakai gépkocsizó járőrszolgálatot láttak el a város területén. Fél egy körül a Gyenes téri játszótér mellett haladtak el, amikor arra lettek arra lettek figyelmesek, hogy egy rövidnadrágot viselő férfi egy hulladéktároló edényt a helyéről lerúg, majd továbbhalad.

A férfit megpróbálták intézkedés alá vonni, aki azonban – feltehetően a szolgálati gépkocsit észlelve – futásnak eredt, és ismeretlen helyre távozott. A férfi felkutatására tett intézkedések eredményre nem vezettek, a környező utcák ellenőrzése során sem sikerült a férfi hollétét megállapítani, az általa elkövetett cselekmény miatt őt intézkedés alá vonni.

Tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen tettes a Gyenes téren kívül több helyen is feltehetően garázda jellegű magatartást tanúsított, ezért kilétének megállapítása, és vele szemben az eljárás lefolytatása érdekében a Városrendészet térfelügyeleti szolgálatot ellátó közterület-felügyelői ellenőrizték a környékbeli térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket.

A kamerák felvételeinek megtekintése kapcsán végzett elemző-értékelő tevékenység során megállapítást nyert, hogy az elkövető a Főtér környékét járta.

Az ismeretlen tettes rendbontó magatartást tanúsított, gyakorlatilag az útjába eső valamennyi hulladékgyűjtő edényt helyükről erőszakos módon eltávolította, lerúgta vagy az úttestre ledobta, de az is előfordult, hogy közterületen a körülötte lévő járókelőkről tudomást sem véve végezte el „kis” dolgát.

A garázda magatartást tanúsító férfi feltehetően ittas volt, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt állt.

Mivel cselekménye olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, így dr. Német Zsolt, a Városrendészet intézményvezetője ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az eljárás lefolytatására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

 

- Advertisement -
Exit mobile version