Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Közös akció a piacon: A Momentum „propagandaíveket” gyűjtött, az MSZP aláírásokat a Balatonért

- Advertisement -

Az eseményen ott volt Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Gurmai Zita szocialista országgygűlési képviselő is. Akik a Momentum és az MSZP helyi politikusaival, aktivistáival közösen végeztek gyűjtőakciót.  A Momentum pultjánál a nemzeti konzultációs íveket gyűjtötték, az MSZP-s pultnál aláírásokat a Balaton megvédéséért.

Bodrozsán Alexandra, a Momentum helyi elnöke a KecsUP-nak így nyilatkozott:

A nemzeti konzultáció eddig erős eszköz volt a kormány kezében, ám ezt most az ellenzéki gyűjtés elvette Orbán Viktortól: a propagandaívek összegyűjtésének az a célja, hogy megmutassuk, a magyarok nem kérnek a több milliárdos manipulációból. Különösen a koronavírus okozta válsághelyzetben lenne fontos, hogy a kormány ne konzultálgatásra költse az adófizetők pénzét, hanem olyan valós helyi és országos problémák megoldására, mint a munkanélküliség, vagy a kórházak siralmas állapota. A mai napon Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, a gyűjtés egyik kezdeményezője is csatlakozott a Momentum Kecskeméti Helyi Szervezetéhez, és néhány óra alatt ismét több száz ívet adtak le a kecskemétiek.

Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője pedig a következőt mondta a Balatonnal kapcsolatban:

Az Orbán család és barátaik szó szerint ki akarják sajátítani a Balatont. És ez nem túlzás: a Balaton körül 42 helyszínen 63 milliárd forintból építkeznek a fideszes haverok. Vagyis a Balaton körül átlagosan minden ötödik kilométerkőnél találunk valamilyen érdekeltséget Mészáros Lőrinctől, Tiborcz Istvántól vagy Garancsi Istvántól. Azt akarják, hogy a tó és környéke, csak az ő játékszerük legyen és nekik termeljen. Jó példa erre Mészáros Lőrinc tihanyi strandja, ahol csak az árnyékért 30 ezer forintot kell fizetnie egy 4-5 fős családnak! Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke a Somogy megyei újságban ki is mondta – idézem – : „Az alacsony keresetű turisták majd találnak maguknak olyan helyet, amit majd ki tudnak fizetni, a Balaton ezen szakaszai pedig majd csak a luxusturistáknak lesznek fenntartva…” A Fidesz azt akarja, hogy a Balaton csak az ő köreiké legyen. Az MSZP viszont azt mondja, hogy a Balaton mindenkié! Ezt a tavat nem sajátíthatja ki senki, mert ez minden magyar emberé.

- Advertisement -
Exit mobile version