Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Négy emelet magasan segített a hős katona

- Advertisement -

Életet mentett Kecskeméten egy katona, Török Márk Béla tizedes – közölte a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.

A Kecskeméten lakó Török tizedes éppen a kimerítő határszolgálat fáradalmait pihente ki otthonában, amikor azt látta, hogy az egyik negyedik emeleti erkélyen egy nő rosszul lesz, majd összeesik.

A leggyorsabb megoldásnak az tűnt, hogy becsöngetett a negyedik emeleti szomszédhoz, mert úgy saccolta, onnan már szó szerint csak egy ugrás a bajba került hölgy balkonja.

Át is mászott hozzá négy emelet magasságban. Időben érkezett, és stabilizálta a nő állapotát. Majd mentőt hívott,  ezzel megmentette a nő életét.

Török tizedes rátermettségét az is segítette, hogy korábban megszerezte a harctéri életmentő (angolul Combat Life Saver, CLS) képzettséget.

A család köszönetét fejezte ki a fiatal katonának, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis dolgozói pedig nagyon büszkék kollégájuk hőstettére.

- Advertisement -
Exit mobile version