Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Elkészült a Budapest–Cegléd–Szeged-vasútvonal felújítása a Városligetnél

- Advertisement -

A Nyugati pályaudvartól Városliget elágazásig tartó bevezető vágányszakasz felújítása augusztus 30-án befejeződik – közölte a MÁV

A felújítás miatt jelenleg még fennálló menetrendi korlátozások augusztus 31-én hajnali négykor véget érnek, a vonatok hétfő reggel már a felújított vágányokon közlekedhetnek. A Nyugati tetőszerkezetének felújítása miatt azonban a ceglédi elővárosi és a záhonyi sebesvonatok menetrendje változik augusztus 31-től december 4-ig.

A májustól augusztus végéig tartó munkálatok keretében a ceglédi (100a) vonal Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakaszán 5,6 kilométeren átépítették a vágányokat, számos váltót kicseréltek, a távközlési eszközök, a biztosítóberendezések és a felsővezeték karbantartását is elvégezték a MÁV FKG szakemberei.

A felújításba vont vágányokkal és kitérőkkel összefüggésben a meglévő váltófűtési rendszereket is korszerűsítették, ennek köszönhetően a váltók már nem fognak lefagyni a téli időszakban.

A munkálatoknak köszönhetően megszüntethetők a sebességkorlátozások, így várhatóan a menetrend szerinti közlekedés is javulni fog ezen a szakaszon – írta az állami vasúttársaság.

A Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat a Nyugati pályaudvarra érkezik.

Újra megpendítették a vasúti szárnyvonalak bezárását

- Advertisement -
Exit mobile version