Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Izsáki szeméttelep: ellentmond egymásnak a DTKH és a Kormányhivatal

- Advertisement -

Izsákon polgármestert választanak szeptember 20-án, amiről több soron is írtunk:
– Izsáki polgármester-választás: Augusztus 1-jén indul a kampány
– Mondok József és Varga István a ringben az izsáki polgármesteri székért
– Izsák független polgármesterjelöltje petíciót indít a hulladéklerakó bővítése ellen
– Izsáknak nagyobb fokozatra kell kapcsolnia – interjú Varga István független polgármesterjelölttel

A polgármesteri sajtótájékoztatón hangzott el ez a mondat Varga István független jelölttől:

Izsák város közvéleményét most az foglalkoztatja, hogy a fokozottan védett Kolon-tóhoz közeli regionális hulladéklerakót bővítenék. Mondok József polgármestersége alatt, a város heves tiltakozása ellenére építették meg ezt a szemétlerakót. Korábban 19 település volt, amely ide szállította a szemetet. Jelen állás szerint 67 településről hoznák majd ide a hulladékot. A régi hulladéklerakó 17 év alatt telt meg. A tervezett lerakó nagysága megduplázódna, ami azonban 8 év alatt fog megtelni – mondta el Varga István.

Erre érkezett másnap egy levél a regionális hulladékkezelő cégtől, a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-től, amelyben ez olvasható:

„Megdöbbenéssel olvastuk, hogy a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatására vonatkozóan félrevezető, valótlan információkról tájékoztatták a közvéleményt. Határozottan cáfoljuk azon állításukat, hogy Pest megye és Bács-Kiskun területéről a hulladék az izsáki hulladéklerakóban kerülne elhelyezésre. Az izsáki hulladékkezelő, mint ahogy az elmúlt húsz év gyakorlatában is így volt, a térség 19 településének hulladékát hivatott kezelni.”

Némileg ellentmond ennek az állításnak a Kormányhivatal egy júliusi határozata, melyben 67 település nevét sorolják fel, ahonnan tervezik Izsákra szállítani a szemetet:

A hulladéklerakóba Bács-Kiskun Megye és Pest megye következő településeinek közigazgatási területéről tervezik a hulladékok beszállítását:
Csengőd, Fülöpháza, Fülöpszállás, Harta, Izsák, Kaskantyú, Kunadacs, Orgovány, Páhi, Solt, Soltszentimre, Szabadszállás, Tabdi, Újsolt, Ágasegyháza, Ballószög, Felsőlajos, Jakabszállás, Kerekegyháza, Kunbaracs, Ladánybene, Lajosmizse, Szentkirály, Dánszentmiklós, Kakucs, Dunavecse, Dunaegyháza, Dunatetétlen, Apostag, Akasztó, Kunszentmiklós, Szalkszentmárton, Tass, Kunpeszér, Kiskőrös, Kecskemét, Kecel, Felsőpakony, Áporka, Szigetújfalu, Örkény, Lórév, Szigetbecse, Alsónémedi, Makád, Szigetcsép, Taksony, Majosháza, Szigetszentmárton, Délegyháza, Dömsöd, Pécel, Ráckeve, Tököl, Ócsa, Helvécia, Városföld, Apaj, Bugyi, Kiskunlacháza, Nagykőrös, Bugac, Miske, Dunaföldvár, Bócsa, Soltvadkert, Tatárszentgyörgy.

Tisztázó kérdéseinket elküldtük a DTKH-nak, várjuk válaszukat, hogy pontos képet kapjunk a tervezett izsáki hulladéklerakóról.

 

- Advertisement -
Exit mobile version