Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lezárják az ország összes szociális intézményét

- Advertisement -

Szeptember 7-én, hétfőn látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el Müller Cecília országos tiszti főorvos az ország összes szociális intézményében – írta meg a Hvg.

A látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével – különösen indokolt esetben – lehet elhagyni. A fogyatékos emberek, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények elhagyhatók, de csak szervezett szabadidős céllal.

Nem számít az intézmény elhagyásának, ha valaki csak a kertbe megy ki.

Új ellátottakat csak akkor lehet felvenni, ha rendelkeznek két negatív koronavírusteszttel.

Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására. A koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalanokat mindig egészségügyi intézménybe kell szállítani.

A szeptember elsejével bevezetett határzár után ez a kormány második intézkedése a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésül.

Mi lesz itt?

Idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg – írta dr. Kanizsai Péter, a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály vezetője a Facebookon.

Floridában ehhez 5 hét kellett a járvány kirobbanását követően.

Az orvos arra figyelmeztetett, hogy az általa vezetett osztály terheltsége meredeken emelkedni fog, ami a várakozási idő növekedésével jár.

Az orvos a betegektől előre is türelmet kért, és jelezte, hogy nehéz időszak következik, ezért mindenkit arra kért, hogy viseljenek maszkot, gyakran mossanak kezet, és kerüljék a direkt kontaktust.

- Advertisement -
Exit mobile version