fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Ma hivatalosan is átlépünk a csillagászati őszbe

- Advertisement -

Elérkezett a nap, amire a nyár szerelmesei aligha vártak: a napéjegyenlőségnek köszönhetően ma hivatalosan is átlépünk a csillagászati őszbe.

A napéjegyenlőség olyan csillagászati esemény, amelyben a földi egyenlítő síkja áthalad a Nap középpontján. Ez évente kétszer fordul elő: március 21. és szeptember 23. körül. 2020-ban ma, szeptember 22-én magyar idő szerint 15 óra 31 perckor köszönt be a csillagászati ősz.

Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy ettől megállíthatatlanul rövidülnek a nappalok, és egyre tovább lesz sötét. 

Ma a napkelte Magyarország keleti határainál 6 óra 21 perckor, Budapesten 6 óra 31 perckor, a nyugati országrészben 6 óra 41 perckor volt. A napnyugtát a keleti országrészben 18 óra 30 perckor, Budapesten 18 óra 41 perckor, nyugati határaink közelében pedig 18 óra 50 perckor figyelhetjük meg.

Hasonló cikkünk:  Bár a kormány hozzányúl a vendégmunkástörvényhez, de egyelőre nem a lényegi kérdésekre reagál

Érdekesség, hogy e napon ér véget az Északi-sarkon tartó állandó nappal és kezdődik a fél éves éjszaka, illetve a Déli-sarkon következik a fél éves nappal.

24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...