Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az ellenzék lemondásra szólítja fel Gaál Józsefet

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója nyílt levélben szólította fel lemondásra Gaál József alpolgármestert abban az esetben, ha a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát elfogadja a kormány az iparűzési adóról. Erről, és Gaál József szerepéről itt írtunk.

A nyílt levél:

„Tisztelt Alpolgármester Úr!

Ön egy személyben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja és a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara elnöke, továbbá Kecskemét MJV alpolgármestere.
Mint tudjuk, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László javaslatot tett, hogy a helyi vállalkozásoktól az önkormányzatokhoz befolyó iparűzési adó megfizetését függesszék fel 2020. és 2021. évekre. Ezt az adónemet mindig a tárgyévet követő évben kell megfizetni. Tehát a települések 2021. és 2022.évi költségvetésében jelentkezik az adókiesés.

Kecskemét MJV tekintetében az ez évre tervezett éves iparűzési adóbevételünket, 12.755.025.000 Ft-ot a szeptemberi közgyűlésünk módosította 12.000.000.000 Ft-ra. Azt még nem látjuk, hogy a novemberi költségvetés módosítása tartalmaz-e erre vonatkozóan bármit is. Amennyiben kiesik ez az összeg a költségvetésből 2 évre, akkor nem lesz elegendő pénz az útjaink, járdáink, tereink, épületeink felújítására, karbantartására. Nem lesz elegendő pénz a zöldfelületeink gondozására. És még sorolhatnánk, mi mindenre nem lesz elegendő pénz.

Ön, mint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egyetért Parragh Lászlóval, és Ön is javasolja 2 évre az iparűzési adó felfüggesztését? Alpolgármesterként valószínűleg látja, hogy ez a város elszegényedését eredményezi…

Nehéz a döntés, de választania kell, melyik oldalra áll és aszerint kell cselekednie! A tisztesség ezt kívánja! A Kamara javaslata ellehetetleníti Kecskemét MJV mellett számos más település működését is.

Ezért a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója felszólítja Önt, hogy amennyiben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének indítványa a Kormány által elfogadásra kerül, akkor mondjon le az alpolgármesteri posztjáról!

Kecskemét, 2020. november 19.

Tisztelettel:
A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja”

- Advertisement -
Exit mobile version