Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ingyenes lesz a parkolás éjszaka a parkolóházakban, mélygarázsokban

- Advertisement -

Miután 2020. november 4-től ingyenes lett a közterületi parkolás, hogy a kormány a lassítsa a koronavírus terjedését – és csökkentse a helyi önkormányzatok bevételeit –, sokan panaszkodtak, hogy nem találnak a lakóhelyükön szabad parkolót. Néhány település vezetője balkáni módon próbálta kitrükközni a kormány döntésének következményét.

A kormány ezért új intézkedést hozott a parkolás további megkönnyítésére – írja a Napi.hu.

2020. november 23-tól, hétfőtől este 19 órától reggel 7-ig a parkolóházakban is ingyenesen lehet majd parkolni, miután Orbán Viktor szombaton este aláírta az erről szóló kormányrendeletet és az megjelent a Magyar Közlönyben.

Nem csak a bevásárlóközpontoknak kell díjmentessé tenniük a parkolóikat, hanem az állami és az önkormányzati cégeknek is. Így a kereskedelmi célú P+R parkolóknak, a parkolóházaknak, az állami tulajdonú cégek közterületi parkolóinak és az önkormányzatok tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak használata is díjmentes lesz.

Kivételt az állami és önkormányzati szervek közül csak a kormány védett vezetési rendszer létesítményei, a honvédelmi, a rendőrségi, a polgári nemzetbiztonsági szolgálati, a polgári védelmi alapfeladatok ellátását szolgáló létesítmények, a Magyarország területén működő, a nemzetközi jog alapján kiváltságot és mentességet élvező, külképviseletek objektumai, a büntetés-végrehajtási szervek és az atomenergia alkalmazását szolgáló üzemi létesítmények élveznek.

Az üzemeltető viszont reggel 7:00 után pénzt kérhet az éjszakára ott hagyott autók után, ezért érdemes lehet korán kelni.

Leginkább a belvárosban élőknek lehet segítség az intézkedés.

Kecskeméten a Piac mélygarázsát vagy a Malom Center parkolóját lehet éjszaka ingyenesen használni.

- Advertisement -
Exit mobile version