fbpx

FRISS HÍREK

Vádemelést javasol a rendőrség a lengyel buszbaleset ügyében

- Advertisement -

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. augusztus 9-én reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza térségében.

A helyszíni szemle adatai szerint a Szeged felől Budapest irányába közlekedő, lengyel turistákat szállító autóbusz a sztráda 115.450-es méterénél nem követte az út vonalvezetését, letért az útról és árokba borult. A baleset következtében egy 35 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű többi utasa – 44 turista, a váltósofőr –, valamint a buszvezető is megsérült.

Az eset körülményeinek vizsgálata során a rendőrök azt állapították meg, hogy a balesetet emberi mulasztás okozta: a sofőr figyelmetlen volt.

A jelenleg szabadlábon védekező 65 éves gyanúsított ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Hasonló cikkünk:  Rekordot döntött a futók létszáma Szentkirályon (galériával)

A közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető.

police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...