fbpx
9.8 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Magyar nyelvű tartalmakat készít a német közszolgálati adó

- Advertisement -

Valós képet szeretnének adni az európai történésekről, illetve olyan, a magyar médiában kevésbé tárgyalt témákkal foglalkoznának, mint az emberi, kisebbségi jogok és az LMBTQ témák, mondta az RBB médiapodcastjában Peter Limbourg, a német közszolgálati adó, a Deutsche Welle főigazgatója. Ezzel megerősítette a korábban már felbukkanó, de ezidáig rendre cáfolt pletykákat arról, hogy a német közszolgálati adó magyar nyelvű tartalmakat is szolgáltatna.

Limbourg ezt részben azzal indokolta, hogy az elmúlt években egyáltalán nem javult a magyar média helyzete. „Egy európai országról van szó, ahol veszélyben van a média sokszínűsége, és a független, kritikus sajtó nyomás alatt van, ezért úgy gondoltuk, hogy itt – akárcsak Lengyelországban – van dolga a Deutsche Wellének is” – mondta.

Hasonló cikkünk:  A vita újabb fordulója, most az MNB szólt be a kormánynak

Limbourg tájékoztatása alapján fokozatosan indítanák a magyar nyelvű tartalomszolgáltatást. Első körben videós anyagokat terveznek, március végén indítanák be magyar nyelvű Youtube-csatornájukat, és idővel egyre több tartalmukat tennék elérhetővé magyar nyelven is. Limbourg nem zárta ki, hogy magyar médiumokkal is együtt dolgozzanak.

Bár Limbourg szerint nem az ellenzék hangjaként tervezik pozícionálni magukat, számít rá, hogy a sokszínűség nem fog mindenkinek tetszeni. (Via Szabad Pécs)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...