fbpx

FRISS HÍREK

„Keresztény” kormányunk miatt ellehetetlenült a szegények segítője

- Advertisement -

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) – noha sokkal régebbi és jelentősebb múltja van Magyarországon, mint például a Hit Gyülekezetének, a Fidesz által kreált egyháztörvény alapján mégsem maradhatott egyház, mint a „Hitgyüli”, melyet a hatalomhoz dörgölőző Németh Sándor vezet. Ennek a döntésnek eredményeként elvonták azokat a forrásokat a MET-től, melyből biztonságosan tudták működtetni a valódi keresztény identitásukból fakadó hajléktalanellátást, a társadalom perifériáján élőket tanító-nevelő intézményeiket, s végezni az egyéb szociális tevékenységeiket.

A közösség vezetője Iványi Gábor lelkész a segítségünket kéri. Kérését változtatás nélkül közöljük:
„A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek. A NAV a számlánkra terhelte azt a 246.131.000 (kettőszáznegyvanhatmillió-egyszázharmincegyezer – ebből 90.000.000 forint késedelmi büntetés) forintos hátralékot, mely az egyes intézményeink bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy 2010-ig egyházunknak nem voltak tartozásai. Gondjaink kizárólag abból adódnak, hogy a Magyar Állam minden pártatlan szemlélő által látható módon, politikai megfontolásból vette el egyházi státuszunkat, a diszkrimináció eszközével élve, a maga módján a jogfosztással üldözte és üldözi ma is közösségünket. Amennyiben nem történik változás, s a Magyar Állam nem ül tárgyalóasztalhoz és nem követi a magyar Alkotmánybíróság, a Velencei Bizottság és a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság iránymutatását, akkor elveszítjük a jó lelkiismerettel vállalt és eddig tisztességesen végzett, hitvalló feladatainkat, ahogyan ennek veszélyeire a Velencei Bizottság rá is mutatott.

Problémáinkra a megoldást az egyházi státuszunk visszaadása jelenti. Ezért petíciót indítottunk, hogy a nyilvánosság erejével követeljük vissza azt, amit a kormány jogsértően és bírósági ítéletek ellenére sem ad vissza nekünk. Ehhez kérjük a segítséged: írd alá, és terjeszd a petíciót!

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a tőlünk elvett pénzből nem egyházunk hitéleti tevékenységét finanszírozzuk, hanem a legszegényebbeknek adunk reményt gyógyulásra, a mindennapok méltó megéléséhez vagy jövőjük építéséhez.
Mintegy ezer munkavállaló és nagyjából ennyi család veszítheti el a munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottainkról, intézményeinkről nem is beszélve.

Köszönettel: Dr. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke” és aHang csapata

A petíció az alábbi linken aláírható: https://szabad.ahang.hu/petitions/koveteljuk-vissza-a-metegyhazi-statuszat

Mi már aláírtuk! Kérjük, tegye meg Ön is!

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...