fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Sohajda teljes csődje: hamarosan új gazdája lehet a Kinizsi sporttelepnek

- Advertisement -

Czira Szabolcs polgármester pályázatot hirdetett az egykori Kinizsi sporttelep hasznosítására, amit a múlt év végéig a Sohajda Márk fideszes képviselő vezetése alatt tönkrement Nagykőrösi Kinizsi SE használt.

A március 11-én megjelent felhívás szerint pályázat keretében szerződést kívánnak kötni az önkormányzat tulajdonában álló Nagykőrös, Ménesi út 5/b. szám alatti 254/2 hrsz-ú sporttelep megjelölésű ingatlan fedett lelátó, labdarúgó edzőpálya, versenypálya, futópálya, gondnoki lakás és kiszolgáló helyiségek elhelyezését biztosító nemzeti vagyonnak és korlátozottan forgalomképes önkormányzati törzsvagyonnak minősülő ingatlan hosszú távú sport célra történő hasznosítására. A felhívás kiemeli: a szerződés maximum 15 évre köthető. A pályázaton történő részvétel feltétele 500 ezer forint ajánlati biztosíték megfizetése, benyújtásának határideje: 2021. március 26. 12 óra.

Az előterjesztésből kiderül, hogy a sporttelepet 2020 decemberéig a Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő által vezetett és az eltűnt milliós TAO-pénzek miatt tönkrement Nagykőrösi Kinizsi SE használta.

Az ingatlanon egy 620 négyzetméteres klubház és öltöző épült, amelynek ugyancsak botránnyal kísért befejezéséről lapunk korábban részletesen beszámolt. Az épület tulajdonjogát időközben az azt építtető Kinizsi SE átadta az önkormányzatnak és a KÖVA kezelésébe került.

Czira Szabolcs szerint az önkormányzat a sport támogatása iránt elkötelezett, ezért továbbra is folyamatosan biztosítani fogja az ingatlan sportcélú hasznosítását. Az épület végleges használatát biztosító munkák (energia bővítés) folyamatban vannak. Az épületet iskolai, diáksport és szabadidősport események, valamint más, közösségi célú, különösen kulturális és turisztikai események lebonyolítása céljából ingyenesen vagy kedvezményes áron kell biztosítani.

A felhívás szerint az lesz a pályázat nyertese, aki az összességében legelőnyösebb ajánlatot teszi, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával. Ezt elméletileg a képviselő-testület bírálja el, de mivel a koronavírus-járvány miatt nem üléseznek, így a sporttelep új használójáról a különleges jogrend lehetőségével élve egyszemélyben Czira Szabolcs fog dönteni.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...