Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbánék egy EP frakcióba kerülhetnek az AfD-vel, amely Németországot kivezetné az EU-ból

- Advertisement -
Miután az EU parlament legerősebb frakciójából, az Európai Néppártból távozott tizenkét Orbán-párti képviselő, megindult az arról szóló találgatás, hogy melyik EP frakcióhoz csatlakozhat a Fidesz.
Orbánék előtt jelenleg két opció áll, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ACRE) és az Identitás és Demokrácia (ID). Mindkét alakulat egyformán euroszkeptikus, de tagpártjaik között van szélsőjobbos, klímaváltozás- és vírustagadó, muszlim- és bevándorlásellenes. Az ACRE sorában található többek között a lengyel Mateusz Morawiecki vezette lengyel Jog és Igazságosság (PiS), illetve az ID-ben Matteo Salvini vezette olasz Liga. Mindkét politikust április elején látta egyszerre vendégül Orbán Budapesten. Az ID tagja továbbá

az Alternatíva Németországért (AfD), ami a hétvégén tette hivatalossá, hogy kormányra kerülése esetén megszüntetné Németország Európai Uniós tagságát.

Az AfD pártszervezeteinek 550 delegáltja a járvány ellenére személyesen gyűlt össze Drezdában, ahol nemcsak a maszkviselés elutasításáról döntöttek – számol be az euronews.com, hanem arról, hogy a DEXIT után egy „új európai gazdasági és érdekközösség” alapítását kezdeményeznék. Emellett arról is határoztak, hogy kormányon megtagadnák a menekültek családegyesítését.
Az AfD akkor került reflektorfénybe a német politikában, amikor 2013-ban elsősorban a gazdasági válságra és a déli tagállamokat kisegítő uniós mentőcsomagokra reagálva euróellenes pártként indult, majd az alapító közgazdászokat kiszorítva 2015 után fokozatosan karolt fel olyan témákat, mint a bevándorlásellenesség. 2017-ben 12,6 százalékot szereztek a szövetségi választásokon. Az AfD legújabban a járványügyi korlátozásokkal szembenálló pártként igyekszik támogatottságát növelni, ami ennek ellenére a járvány alatt csökkent.
Hogy az Orbán-párti EP képviselők végül melyik alakulathoz fognak csatlakozni, ahhoz-e, amelyben az AfD a DEXIT-tel kampányol, egyelőre nem tudni. Ahogy az sem, hogy a két EP frakció esetleg szorosabbra fűzi-e a kapcsolatait, ahogy azt Matteo Salvini tervezgeti. Az ID-nek 76, az ACRE-nek 62 képviselője van a 704 tagú EP-ben.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version