fbpx

FRISS HÍREK

Állami támogatással újítják fel a nagykőrösi templomokat is

- Advertisement -

A Magyar Templom-felújítási Program összesen 25,8 milliárd forint támogatást jelent hazánk több egyházi épületének renoválására. Ennek részeként a nagykőrösi római katolikus templom, a nagykőrösi református templom, a csemői református templom és a ceglédi református nagytemplom felújítása történik meg – jelentette be április 23-án Földi László, körzetünk Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, aki szerint a kezdeményezés célja az, hogy „segítse a közösségek hosszú távú megmaradását”.

Ez utóbbi nem csak új, de meglepő információ is, hiszen eddig semmiféle jelét nem láttuk, hogy Nagykőrösön akár a római katolikus, akár a református közösséget bármilyen veszély fenyegetné, a megmaradásához pedig kormányzati segítségre lenne szükség. Sőt, éppen ellenkezőleg, a református egyház nem hogy zsugorodna, hanem évről évre terjeszkedik, a fideszes önkormányzati vezetés hathatós segítségével. Mint ismeretes, a több telephellyel működő református általános iskola tevékenysége óvodával is bővült, megszerezve ehhez a legjobb állapotban lévő önkormányzati óvodaépületet a Kazinczy utcában. Tavaly pedig a Sziget utcai óvodát kérték el, amelyet a városvezetés nagylelkűen át is adott, a benne lévő ingóságokkal, dolgozókkal együtt.

A református gimnázium európai uniós és állami pénzből történő felújításáról részletesen tudósított az Önkormányzati Hírek, ahogy a református általános iskola Kecskeméti úti, rendőrség melletti ingatlana is új külsőt kapott. Czira Szabolcs és Szabó Gábor lelkészelnök közös fotóját pedig, amely a Hunyadi utcai imaház felújítására adott önkormányzati támogatás ürügyén készült, bárki megcsodálhatta az önkormányzat lapjában. Az elmúlt napok híre pedig az, hogy a református tanítóképző főiskola Tátra utcai szárnyát fejezik be hamarosan.

Mindez nem annak a jele – legalább is kívülről nézve –, hogy bármilyen veszély fenyegetné a nagykőrösi reformátusok hosszútávú megmaradását. Ennek ellenére a református templom 8 millió forintot, a katolikus templom pedig 7 millió 158 ezer forintot kapott az adófizetők pénzéből. Földi László általánosságban csak annyit árult el, hogy „a templom tornyainak, illetve teljeskörű renoválására” érkezik a támogatás. Hogy az általános megfogalmazáson túl, konkrétan mire költik a milliókat arról nem beszélt a képviselő. Ismerve a nagykőrösi reformátusok és a fideszes városvezetés szoros kapcsolatát, bizonyára hamarosan megtudjuk az Önkormányzati Hírek „győztünk” rovatából.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...