Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fondorlatos behajtással próbálkozott, de lebukott

- Advertisement -

A Kecskeméti Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett lopás és bűnpártolás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy magánnyomozó iroda vezetője egy követelés behajtására vonatkozó megbízás teljesítése érdekében fondorlatos módon ellopott 5 darab kisteherautót az ügyfele részére.

A színlelt adásvételi szerződéssel az autókereskedő vádlott társ nevére íratott autókat a megbízó emberei elszállították a telepről azt a látszatot keltve, mintha az ügyletre egy korábbi, meg nem fizetett kölcsön fejében került volna sor.

A vádirat szerint az azóta meghalt megbízó 2016 nyarán a mintegy 26 millió forintos követelésének behajtása érdekében megbízott egy magánnyomozó irodát, amelynek vezetője a megbízás teljesítéséhez bevonta az alkalmazottját, továbbá egy Kecskemét környéki autókereskedőt. Az autókereskedő ismerte az adós testvérét, aki teherautók forgalmazásával foglalkozott és azokat az autókereskedő vádlott telepén tartotta. A magánnyomozó terve az volt, hogy az adós testvére által eladásra meghirdetett kisteherautókat hamis adásvételi szerződéssel előbb az autókereskedő vádlott társ, majd a megbízó nevére íratják.

A terveknek megfelelően a magánnyomozó 2018 nyarán álnéven vásárlási szándékot színlelve árajánlatot kért az öt jármű együttes megvásárlására. Az érdeklődés komolyságának igazolására a vevőként fellépő magánnyomozó az autótelepre magával vitte az alkalmazottját is, aki banki állapotfelmérőnek és értékbecslőnek adta ki magát. Elhitették, hogy a készletfinanszírozási kölcsönhöz eladóként az autókereskedő vádlott cégét tudja a bank elfogadni, ezért a teherautókat e cég nevére íratták.

A magánnyomozó és a konspirációban résztvevő autókereskedő vádlott egymás között hamis kölcsönszerződést írtak alá, amelynek meg nem fizetése miatt a fedezetül lekötött kisteherautókat a vádlottak kijátszották a magánnyomozó irodát megbízó férfinak. Ő már a közelben várakozott és a megbeszélteknek megfelelően embereivel elszállította a kisteherautókat. A megbízó ezután egy ismerősét – az ügy negyedik vádlottját – rábírta arra, hogy a kijátszott autókat színlelt szerződésekkel előbb a maga, majd egy szlovák cég nevére írassák.

Az ügyészség három férfit jelentős értékre elkövetett lopással, míg negyedi társukat bűnpártolással vádolja. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

ugyeszseg.hu

- Advertisement -
Exit mobile version