fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Dél-Pest megyei lakáspiac: így alakultak a négyzetméter árak az első negyedévben

- Advertisement -

Sok éven át – egészen 2014-től a 2019-es év második feléig – a folyamatos drágulás volt a hazai lakáspiac mérvadó jellemzője. Ekkor elérkezett az a pont, amikor a kínálati árak ütemes drágulását a kereslet nem tudta követni.

A hazai ingatlanpiacon megindult a korrekció, azonban a 2020 óta hazánkban is uralkodó járvány az árak nagymértékű visszaesését eredményezte. Egy hazai ingatlanhirdető- és kereső portál most a Dél-Pest megyei használtlakás-piacot vette górcső alá. Miként alakultak a Dél-Pest megyei települések lakásárai az elmúlt fél évben és mire számítsanak a lakást hirdetők és vásárlók a 2021-es évben? Elemzésünkből kiderül!

Hullámzó tendencia jellemzi a nagykőrösi lakásárakat

A nagykőrösi lakáspiac négyzetméter árai valamivel a megyei átlagár alatt találhatók, azonban az elmúlt fél évben az átlagos lakásárakat drágulás jellemezte. A nagykőrösi téglalakások 2020 októberében 309 ezer forintos négyzetméter áron kerültek meghirdetésre, ezt követően novemberben már 15,1%-kal drágábban, 355 ezer forintos négyzetméter áron. A 2021-es év első hónapjában még feljebb kúsztak a téglalakások árai, a drágulás mértéke további 1,5% volt. Azonban az első negyedév végére 5,5%-kal kerülnek kevesebbe a téglalakások Nagykőrösön, jelenleg az átlagos négyzetméterár 340 ezer forint.

A panellakások tekintetében ellentétes tendencia volt megfigyelhető az elmúlt fél évben. 2020 októberéről novemberére az átlagos négyzetméterár 7,5%-kal esett vissza, majd 2021 januárjában újabb 1%-ot csökkentek az árak. Az idei év márciusára a panellakások árai esetén megindult a korrekció, 4,4%-kal nőtt az átlagos négyzetméterár. Jelenleg Nagykőrösön a panellakások 247 ezer forintos négyzetméter áron kerülnek meghirdetésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...