Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Így parkolunk mi – parkolási körkép Szabadszállásról

- Advertisement -

Szabadszálláson enyhén szólva is gond van a parkolással. Egyrészt sok a szabályszegő, másrészt kevésbé hangsúlyos a számonkérés. Bár tegnapelőtt láttam, hogy egy forgalommal szemben parkolót igazoltatott a rendőrség, hogy végül kapott-e bírságot, nem tudni.

Mindenesetre a Dózsa György út elején (fenti képen), a Kossuth utca boltjai előtt, a Honvéd úti zebra környékén mindenféle formában parkolnak. Úttestre belógva, veszélyes forgalmi helyzeteket teremtve a forgalmasabb időszakokban. Divat a zebrán megállni, forgalommal szemben parkolni.

Egyelőre nem látni, hogy valaki leszoktassa a szabálytalanul parkolókat a veszélyes szokásaikról.

A Mátyás király téri lakótelep társasházainál (fenti képen) meglévő parkolók állandó vita tárgyát képezik. Ugyanis az ott élők saját tulajdonnak hiszik a parkolókat. Sajnálatos módon eddig semmilyen hivatalos tájékoztatás nem hangzott el ebben az ügyben. Utána jártunk ezért annak, hogy ki és hol parkolhat hivatalosan a lakótelepen.

Amikor Szabadszálláson felszámolták a laktanyát, majd magántulajdonba kerültek a lakások és társasházi közösségek alakultak, sokan azt gondolják, hogy automatikusan magán-, illetve a társasházak tulajdonába kerültek a parkolók. Ha egy másik házban lakó máshova parkol, akkor ez azonnal vitát generál.

Nem kéne azonban, hogy ez így legyen. Két meghatározó dolog miatt sem. Az egyik, hogy a társasházi törvényben leírtak szerint a társasházak tulajdonában lévő, esetenként zárt és számozott parkolókba nem állhat más, mint aki ott lakik. A másik ok, hogy a parkolók nem a társasházak tulajdonában vannak.

A kérdéssel kapcsolatban megkerestük Szabadszállás város jegyzőjét és a Honvédelmi Minisztérium Sajtó Osztályát is. A jegyző egyrészt megerősített minket abban, hogy nem társasházi tulajdonban vannak a parkolók, további részletekkel azonban a HM Sajtó Osztály szolgált, miszerint:

„Szabadszállási Mátyás király tér parkolói, parkos területei a Magyar Állam és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében vannak.”

Jó lenne, ha az évek óta tartó viták, felesleges feszültségek ezzel az információval megszűnnének, ugyanis feleslegesek, továbbá jogszerűtlenek.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version