Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Tudományos alaposságú vizsgálat: 60 év felett nem kellően hatékony a kínai oltás

- Advertisement -

A Telex egy olyan vizsgálatról számolt be, „amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is az első, amely tudományos alapossággal vizsgálja a kínai vakcina hatására termelődő, semlegesítő antitestek szintjét.” Azt írja a cikk, hogy a szerzők arra jutottak, hogy 60 éves kornál már a kínai vakcinával oltottak 25 százalékánál egyáltalán nem termelődött semlegesítő antitest, a 80 év felettieknél pedig ez az arány már 50 százalék volt.  Ami jó eséllyel azt jelenti, hogy nem védettek a betegség ellen – teszi hozzá a lap.

A tanulmány szerzői szerint az eredményeik azt mutatják, hogy sürgősen lépéseket kellene tenni a kínai vakcinát kapott, de védtelen oltottak érdekében, mert ők ki lehetnek téve a járvány veszélyeinek.

Emelte ki még a fentieket a lap. Az eredmény egyébként gyakorlatilag megegyezik a módszertani szempontból kevésbé alapos fővárosi vizsgálat előzetes eredményeivel: azok szerint a 60 év felettiek 23,9 százalékánál nem termelődött elég semlegesítő antitest a kínai vakcina után – írja a Telex.

Az ellenzék pontosan erre akarta felhívni a figyelmet. Egyrészt arra hivatkozva, hogy a harmadik fázisú vizsgálatban alig vettek részt idős emberek. Másrészt más országok tapasztalataira figyelmeztetve. Erre kapta meg az oltásellenes baloldal jelzőt a Fidesztől. A kormányzat pedig folyamatosan azzal jött, hogy minden vakcina megfelelő védelmet nyújt a beoltottaknak.

Magyarországon a 60 év feletti korosztály legnagyobb arányban a kínai Sinopharm vakcinát kapta.

- Advertisement -
Exit mobile version